Junior-VM 2015: Kanada flera växlar för stora för Danmark!

0

Danmark är ett utav de lag som överraskat och imponerat allra mest i årets upplaga utav JVM, men mot värdnationen Kanada skulle framgångssagan få ett abrupt slut!

Energin och tendensen finns.

Kanada rivstartar matchen där formationen med Max Domi , Anthony Duclair och Sam Reinhart spelar hela första minuten i offensiv zon. Men trots Kanadas start är det lite ironiskt att Danmark efter 3.33 leder skotten med 4-1, där danska Nikolaj Ehlers fått ett kalasläge fritt framför den kanadensiska målvakten Zach Fucale.
Kanada är, som väntat, i förarsitsen i matchens första period där spelet går riktigt fort när man ställer om och anfaller. Det mesta utav spelet äger rum i den danska zonen där Danmarks försvar får kämpa hårt för att hålla bort kanadickerna. Med stor hjälp utav målvakten Georg Sørensen står danskarna emot bra tills halva perioden är spelad då Connor McDavid rundar kassen och hittar in till Curtis Lazar som med ett direktskott får in pucken lite för enkelt vid Sørensens vänstra stolpe.
Danmark har något enstaka uppstick när Ehlers, Mads Eller och Oliver Bjørkstrand får möjlighet att sticka upp, men man får istället se Kanada utöka sin ledning genom Sam Reinhart som med sitt fjärde mål i turneringen hittar in till 2-0 bakom Sørensen.
Med drygt två och en halv minut kvar utav perioden ges Danmark matchens första PP-chans, men 2-0 står sig perioden ut. Skotten? Jo, de vann Kanada med 14-6.

Kanada tar över helt och hållet.

Starten på den andra perioden är lite trevande där det känns som om att Kanada avvaktar och känner lite på Danmark för att se vad de kan komma med. Danmark försöker kontra snabbt och hänger med bra i tempot inledningsvis, men de få målchanser man skapar är tämligen ofarliga.
Efter ett par minuter mobiliserar Kanada om och börjar spela betydligt tightare och trycker än mer på mål än vad man gjort tidigare i matchen. Man slänger ofta in pucken mot mål och ställer till oreda framför det danska målet.
Kanada trycker på och får ett riktigt långt anfall i offensiv zon med ett par heta lägen framför mål och just när det känns som om ett mål hänger i luften så smäller det. Lawson Crouse viker in framför mål och snärtar snyggt in 3-0 bakom Sørensen med drygt 8 minuter spelade. Kanada klarar av ett numerärt underläge strax efteråt och direkt efter bryter Connor McDavid ett danskt anfall i mittzon, sticker iväg och rundar både den danska backen Krosgaard och målvakten Sørensen när McDavid vackert bromsar och lägger in pucken bredvid honom till 4-0.
Kanada fortsätter att dominera matchen och när Curtis Lazar blir friställd så gör han inga misstag utan kyligt lägger in pucken mellan benen på Sørensen till 5-0, 13.21 in i perioden – ett resultat som står sig perioden ut. Kanada vinner skotten i den andra perioden med hela 19-3 och är båda tre och fyra växlar större i mittenakten även om Danmark i slutminuten tvingar fram en kanadensisk utvisning.

En avgjord historia spelas av.

Danmark får börja perioden i PP men lyckas inte direkt åstadkomma någonting. Istället sätter Nick Paul 6-0 med ett rappt backhandskott tidigt i perioden efter att Nic Petan vackert stått och väntat in Paul fint innan han lagt in passningen i slottet.
Även 7-0 slinker in bakom Georg Sørensen när Brayden Point, efter ett mönsteranfall där McDavid och Lazar släppt pucken som på ett snöre, får in ett handledsskott mellan benen på den danska målvakten. Efter målet tröttnar Sørensen och byts ut mot Thomas Lillie som kommer in istället.
Det ges några smålägen till Danmark när Kanada slappnar av mer och mer när matchen känns avgjord. Kedjan med Ehlers, Eller och Bjørkstrand får än mer istid under den tredje perioden och skapar några halvchanser, men man lyckas tråkigt nog inte spräcka Zachary Fucales nolla i den här matchen.
Kanada får ett par powerplaychanser i slutskedet utav matchen och kan först med 54.8 sekunder kvar utav matchen överlista inkomne Thomas Lillie i det danska målet när Nick Ritchie petar in en retur i spel 5 mot 4.
Matchen vinner till slut Kanada med 8-0 och skotten vinner man med 50-14 (14-6, 19-3, 17-5).

Närmast för Kanada väntar nu Slovakien i semifinal på söndag kväll. I gruppspelet besegrade Kanada Slovakien med hela 8-0, så ska bli mycket intressant att se vad vi har att vänta oss där.

Klicka här för komplett statistik från matchen!

 

Efraim Larsson

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack (@EfraimLarsson)
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.