JVM-bloggen: #5 – Känns som en segermatch

0

Redan idag spelar man igen.
Finland som motstånd och känslan är bra just nu.
Juniorkronorna har redan bevisat motsatsen, dags att ge klara besked!

Jag vet inte vart känslan tar mig när jag tänker på hela turneringen.

Vad jag tror däremot och tänker är att Kanada är tillbaka för att vinna allting – allt annat är en skräll!

Precis som när Sverige körde över allting innan finalspelet för att sedan förlora mot Finland med den bleka inställning, passiviteten och bristen på fokus, där allt annat kommit i vägen. Juniorkronorna skulle ha vunnit den finalen också!

Inte för att jag håller på Sverige – för att de var bäst helt enkelt. Men(!) inte bäst när det gäller.

Min tankar inför kvällens match …

  • Finland har inte imponerat …
    Lekhonen är en spelare jag inte sett mycket ljus ifrån.

Ingen i hela deras lag har visat upp något visare ljus och Sverige SKA vinna en sådan här match. Det känns klart och tydligt som en segermatch.

  • Anton Blidh är tillbaka …
    – Härligt! Skönt att det inte var något allvarligare!

Vad som är mindre kul är Löökes skada som stoppar honom från spel. Tror däremot att man klarar sig bra utan honom, även om han blir saknad.

Vinner inte Sverige idag känns det förtvivlat. Men det ska man göra helt enkelt – man måste slå alla för att kunna ta det där efterlängtade guldet. Jag ser semifinalen som ett svårare hinder för grabbarna – med tanke på att det kan bli USA alt. Ryssland.

I vårt fall är Ryssland den ”bättre” motståndaren, även om vi vet att de spelade ut Juniorkronorna under majoriteten av gruppspelsmatchen. Men om jag minns rätt var det likadant under gruppspelet 2012 – och i finalen spelade Sverige istället, briljant!

Jag tror på seger ikväll.

4-1 känns som ett bra resultat!

Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.