Junior-VM 2015: Revansch! Nu väntar en ny rys(s)are i semifinalen!

0

Man visste väl inte alls vad man hade att vänta sig inför kvällen då Finland hittills varit svårlästa. Kvalitén finns där men man har inte fått utdelning och för Sveriges del hade man bara ett ord i huvudet när pucken släpptes i Air Canada Center – REVANSCH! Det visade sig bli en match med många ansikten där laget som hade bäst spel i special teams till slut skulle stå som segrare.

Även om det var Sverige som inledde perioden bäst växte Finland in i matchen ju längre perioden gick och det var en period som inte bjöd på någon direkt gladhockey och det syntes verkligen att nerverna stundtals satt utanpå.

Det var en del tappade puckar i egen zon som öppnade för Finland men Linus Söderström i målet bjöd på några riktigt fina räddningar. Även om perioden förblev mållös var det Sverige som var närmast att ta ledningen efter ett friläge sent i perioden men den finländska målvakten ville Huuso läste det bra.

Fem mål inom loppet av tio minuter.

Om den första perioden var händelselös så var den andra perioden rena motsatsen. Efter knappa minuten friställdes Finlands Juuso Ikonen, efter svenskt misstag på offensiv blå, som bara behövde sikta in sig och med ett distinkt skott sköt han 0-1 till Finland men Sverige kom tillbaka per omgående.

Målfirande JVM SWE

Foto: Svensk målglädje Fotograf: Pucksnack.com

Mycket tack vare numerärt överläge där svenskarna hittills varit dödligt effektiva och inom loppet av en minut hade man både kvitterat och tagit ledningen efter mål av Gustav Forsling och Lucas Wallmark. Även om Sverige bara tre minuter senare gjorde 3-1 genom Adam Brodecki som styrde in Robin Norells skott var det Finland som kändes mest på gång. Man reducerade till 3-2 och hade flera chanser att kvittera när man i periodens andra halva bl.a. hade ett klockrent skott i stolpen.

Men kvitteringen skulle komma till slut. Återigen efter misstag av den unge Sebastian Aho som gav Kasperi Kapanen alldeles för mycket utrymme att ta sig förbi honom framför Linus Söderström i den svenska kassen.

Resultatet 3-3 stod sig perioden ut men visst fanns det chanser till fler mål där Sverige genom Lindblom var närmast men pucken studsade över klubb-bladet precis när han i slutsekunden skulle styra in den i öppen kasse.

Grym utdelning i PP!

Det ringde omgående i inledningen av den tredje perioden. Sverige som med två man mer på isen behövde endast en minut på sig innan Huuso återigen fick kapitulera, denna gången på skott från Adrian Kempe som sköt in 4-3 pucken.

Finland kom spelmässigt tillbaka återigen och såg länge ut att gå mot ytterligare en kvittering men istället kunde Sverige, med sex minuter kvar att spela, utöka till 5-3 som länge såg ut att bli matchresultatet efter mål av Oskar Lindblom som verkligen övertygat de sista matcherna i turneringen med sina hittills fyra mål men med 10 sekunder kvar skickade Lucas Wallmark in 6-3 pucken i en tom finsk målbur. Det var för övrigt Wallmarks andra mål i matchen.

Klicka här för komplett statistik från matchen!

Noterbart är att Sverige fortfarande inte släppt in något mål i numerära underlägen, man är efter 17 tillfällen fortfarande 100% och i numerärt överläge ser det också bra ut. Hittills i turneringen är man 50% och i dagens match satte man tre puckar på fem försök.

Nu väntar en repris på fjolårets semifinal när man ställdes mot Ryssland och får man gissa så kommer Sverige att ha publiken i ryggen även denna gång! Den matchen spelas på söndag med start 22:00

Christian Wahlgren

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack (@EfraimLarsson)
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.