Junior-VM 2015: Tjeckisk vinst skickade Schweiz till kvalspel

0

I omgångens sista gruppspelsmatch i grupp B möttes Ryssland och Tjeckien. En match som hade betydelse om Tjeckien skulle få kvala eller spela slutspel. En stabil skrällseger mot Ryssland skickade dom vidare till ett slutspel, medan Schweiz landade i kvalspel mot Tyskland.

Tjeckien öppnar starkt

Tjeckien leder efter första perioden med 1-0. Målet kommer 11 minuter in i perioden och görs av Patrik Zdrahal. Tjeckien vinner också skotten med 12-3. I början av andra perioden ökar Tjeckien till 2-0 denna gång är det Pavel Zacha som gör målet. Bakom  målen står David Pastrnak som assisterar till båda målen. Sedan får Pastrnak drar på sig syndabockens roll när han drar på  sig en utvisning och Ryssland reducerar genom Ivan Barbashyov.Ställningen efter två perioder är 2-1 till Tjeckien och denna period är det Ryssland som vinner skotten med 9-7.

Uddamålsledning för Tjeckien inför tredjeperioden

I början av tredje perioden ökar tjeckerna på sin ledning till 3-1 och Patrik Zdrahal gör sitt andra mål återigen på passning av David Pastrnak . I slutet av tredje perioden tar Ryssland ut målvakten för att gripa det sista halmstrået. Men det slutar med att Tjeckien gör 4-1 denna gång genom Ondrej Kase denna gång på passning av Jakub Vrana.

Tjeckien klättrar tre placeringar sista matchen

Tjeckien slutar hastigt och lustigt tvåa i gruppen bakom Sverige. Det är ju inbördes möten som gäller i denna turnering. Tjeckien kommer att få möta Slovakien i nästkommande kvartsfinal.

Ing-Marie Sundberg

Följ oss på sociala medier
Twitter:@pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram:Pucksnack

 

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.