Junior-VM 2015: Så här ser kvartsfinalerna ut. Vem blir din vinnare?

0

Gruppspelet är över och nedan ser ni det kompletta spelschemat tillsammans med personliga tankar kring lagens svagheter och styrkor samt givetvis vilka jag tror kommer gå vidare:

Det är NU Junior-VM 2015 verkligen börjar. Det är dags för slutspel, kvartsfinalerna är här och nu är det vinna eller försvinna som gäller i varje match för varje lag oavsett man har ett lejon, kronor, lönnlöv eller en flagga på bröstet. Poängen är borta, likaså fördelarna. Nu är det lag mot lag, man mot man och minsta misstag kan bli förödande!

Kvartsfinal 1:
USA – Ryssland kl 19:00 Svensk Tid
Sänds av: Viasat Tv3/Tv10

USA-Ryssland 2014

Foto: Kvartsfinal mellan USA – Ryssland i JVM Malmö ifjol. Fotograf: ChrilleW, Pucksnack.com

Egen kommentar: Ryssland har blandat och gett genom turneringen. På förhand trodde man verkligen att de skulle kunna vara med och på allvar utmana men en snabb titt på resultaten vittnar om annat. Klart är att något inte stämmer för ryssarna och det finns inget som talar för att de kommer lyckas få ihop det mot USA.

USA däremot har gått från klarhet till klarhet. Man spelar med ett driv som få lag har svårt att kontrollera. Man slog Sverige med hela 10-5 inför JVM och har i gruppspelet radat upp segrar. Man slutade dessutom tvåa i grupp A, fyra poäng bakom Kanada i en match som på nyår förmodligen slog alla raketer och smällare. Ryssland kommer få det tufft, jag ser ingen i laget som skulle kunna utmana USAs offensiv så här håller jag USA som klara segrare.

Kvartsfinal 2:
Sverige – Finland kl 21:00 svensk tid
Sänds av: SVT SVT24/SVTPlay

Egen kommentar: En direkt repris på fjolårets JVM final där ett svenskt misstag resulterade i det åtråvärda guldet till Finland. Sverige har hittills, om man ser till spelet, blandat och gett. Det har stundtals sett oinspirerat och slarvigt ut i inledningen av matcherna för att sedan växa in i det och ta över både skottmässigt såväl som resultatmässigt. En stor revanschlusta finns i laget då fjolårets fortfarande är färskt i minnet hos Grönborg och hans trupp och kan man bara hålla ihop defensiven och en hög skridskoåkning matchen igenom, ja då vinner man kvartsfinalen och får med största sannolikhet isf. möta USA i semifinalen.

SWE-FIN

Foto: Sverige – Finland i JVM Malmö ifjol Fotograf: Pucksnack.com

Finland däremot har inte alls levererat. I Finländska tidningar kallas det fiasko men laget är betydligt bättre än man visat upp hittills och får man det bara att stämma spelmässigt kommer det bli åka av på isen. Nycklar till finländsk seger: 1. målvaktsspelet 2. Fokus i avsluten 3. Viljan att attackera nätet och pressa stundtals tröga och osäkra svenska backar.

Sverige bör vinna den här kvartsfinalen men å andra sidan, det sa vi i fjol också eller hur?

Kvartsfinal 3:
Tjeckien – Slovakien kl 23:00 svensk tid
Sänds av: Viasat Tv3/Tv10

Egen kommentar: Ytterligare ett ”nationsderby”. Tjeckien måste ses som vinnare i den här kvartsfinalen. Man har bättre spets i bl.a. svenskbekantingen Jakub Vrana och lägger man till Patrik Zdrahal, Pavel Zacha och Ondrej Kase som alla producerat hittills så har de god chans att ta hem segern.

Slovakien däremot kommer få det tufft, de har under gruppspelets gång likt Sveriges motståndare Finland blandat och gett och jämför man Slovakien med motståndaren Tjeckien känns tjeckerna starkare på alla positioner.

Kvartsfinal 4:
Kanada – Danmark kl 02:00 svensk tid
Sänds av: Visasat Tv3/Tv10

Egen kommentar: Det här mötet kan även tituleras som David (Danmark) vs. Goliath (Kanada). I berättelsen vann David och personligen hoppas jag på liknande utgång imorgon men en snabb titt på tabellen, resultaten och med gårdagens match mot USA färskt i minnet ser jag inte hur Danmark kommer kunna rubba hemmanationen Kanada. Frågan är om något lag kommer göra det. Man är verkligen komplett och med en het målvakt i Eric Comrie som endast släppt in tre mål hittills i turneringen har Danmark en nöt att knäcka.

Danmark har överraskat hockeyvärlden genom att historiskt ta poäng mot Schweiz, Tjeckien och Ryssland i ett och samma mästerskap. Tyvärr, för våra grannars del, tar resan nog slut natten till den 3 januari.

Även om det tar emot så håller jag Kanada som vinnare här!

Christian Wahlgren

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.