Junior-VM 2015: Kanadas tempo och fysiska spel avgjorde!

0

Bell Centre var dukat för gruppfinal i den näst sista gruppspelsmatchen. Junior-VMs hetaste möte mellan två lag som älskar att hata varandra och det syntes verkligen. Det smällde omgående i mötet mellan hemmanationen Kanada och USA.

Det som präglade den första perioden var inte bara målchanserna utan även farten, det fysiska spelet och hetsen mellan båsen. Det skreks stundtals friskt från den amerikanska bänken till den kanadensiska och vice versa. Närmast att ledningen efter fyra minuters spel var Kanada men USA:s målvakt Thatcher Demko läste det hela bra och hann med i sidledsförflyttningen. Kanada fortsatte sin höga press och fysiska spel perioden igenom och hade chanserna att ta ledningen men trots detta förblev perioden mållös.

Målvakternas match

Kanada, som förde matchen, satte full fart även i den andra perioden och trots att det skulle dröja åtta minuter innan ett fullsatt Bell Center exploderade i ett målvrål fanns det gott om målchanser. Två riktigt bra målvakter i USA:s Thatcher Demko och Kanadas Eric Comrie höll ställningen riktigt bra och förhindrade målen från att trilla in.

Det var stundtals ren och skär uppvisning i hur bra målvakter jobbar men till slut tvingades även Demko kapitulera när Kanadas Max Domi kunde göra 1-0 inför ett fullsatt Bell Centre efter att ha lyft in returen högt över Demko i amerikanarnas mål.

Kanada, som efter 1-0 målet, fortsatte forcera för 2-0 och trots fortsatt storspel av Demko kunde Josh Morrisey till slut skotta in 2-0 i nätmaskorna bakom Demko. Kanada som efter målet drabbades av en utvisning fick se USA reducera genom Anthony DeAngelo sedan Jack Eichel satt upp skytten med en man mer på isen. Det var för övrigt Eric Comries första insläppta mål hittills i turneringen.

Bensinen tog slut!

Kanadas resa till gruppseger kunde ha blivit rätt behaglig i den tredje perioden om det inte hade varit för ett riktigt målkalas i slutminuterna av perioden där det inom loppet av två minuter gjordes tre mål, (4-2, 4-3, 5-3) och det var ett kvitto på hur bra nordamerikansk ishockey och särskilt dessa två lag är.

USA såg slutkörda ut i den tredje perioden. Mycket tack vare Kanadas fortsatta höga tempo och fysiska spel och när Sam Reinhart slet åt sig pucken och gjorde 4-2 i öppet mål kändes matchen över men USA kom tillbaka och hann reducera ytterligare till 4-3 efter mål av Dylan Larkin innan Max Domi fastställde slutresultatet 5-3 i öppet mål. Det var för övrigt Domis andra mål för kvällen och efteråt blev sonen till Torontos Tie Domi matchens lirare av en enhällig jury.

I samband med vinsten stod det klart att Kanada vinner gruppen fyra poäng före tvåan USA. Nu väntar först en resa femtio mil söderut till Toronto där man ställs mot Danmark i den sista av totalt fyra kvartsfinaler. Matchen som sänds på SVT2 startar 02:00 svensk tid.

Klicka här för komplett statistik från matchen!

Christian Wahlgren

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.