Junior-VM 2015: Finland klart för kvartsfinal – där väntar Juniorkronorna!

0

Gruppspelet i Junior-VM 2015 avslutades på nyårsnatten med bottenmötet i Grupp A mellan Finland och Tyskland. Förutsättningarna var tydliga: Vinnaren skulle spela kvartsfinal medan förloraren fick spela ångestfyllt kvalspel.

Även om Finland fullständigt bombarderade Tyskland med skott ser man tydligt var det brister för grannlandet i öst. Man vinner ofta skotten i matcherna men får inte in pucken och det är väldigt talande för ett lag i motgång, det blir i nio av tio fall stolpe ut snarare än stolpe in.Nu fick man, tack vare tidigt 0-1 mål genom Julius Honka, lite arbetsro att jobba vidare och hitta tillbaka till det spel som gjorde finnarna så framgångsrika förra året. Men Tyskland var inte alls helt ofarliga på de lägen man skapade och hade det inte varit för Ville Huuso i målet hade det mycket väl kunnat vara kvitterat innan perioden var över.

Missad straff!

Finland fick tidigt i den andra perioden chansen att dra ifrån resultatmässigt sedan David Trinkberger ådragit sig en straff men den tyske keepern Kevin Reich läste straffskytten Mikko Rantanen bra och efter att halva perioden var spelad stod det fortfarande 0-1 till Finland. Dock skulle Rantanens revansch komma när han sent i den andra perioden sköt in 0-2 pucken bakom Reich i det tyska målet. Finland var på väg mot Kvartsfinal.

Händelselös tredjeperiod.

Det märktes att Finland inte ville göra några misstag i den avslutande akten för att bjuda in Tyskarna i matchen igen så den tredje perioden förblev både händelselös men också resultatlös och Finlands seger innebar inte bara att man slipper kvalspel utan även att det, redan i kvartsfinalen, blir en repris på fjolårets guldfinal mot Sverige.

Klicka här för komplett statistik från matchen.

Kvartsfinalen som sänds på SVT24 startar 21:00 den 2 januari 2015.

Christian Wahlgren

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.