Junior-VM: Avrundande seger för Sverige

0

I den sista gruppspelsmatchen avslutade Juniorkronorna sin vinstsvit på bästa möjliga sätt med en seger mot Schweiz. Ett matchstraff satte prägeln för matchen och gjorde segern – om något – enkel att genomföra.

Seg uppstart – slarvar i egen ände

Förutsättningarna var enkla för Sverige – man var slutspelsklara och hade redan säkrat gruppsegern i och med Danmarks insats i deras vinst mot Schweiz dagen innan. Man hade ingenting att spela för, bara en bekvämlighet att kunna avsluta gruppspelet på bästa möjliga sätt.

För Juniorkronornas del var det däremot en underlig start.

Man hamnade snett i många lägen och det dröjde inte länge innan Schweiz hade hittat en lucka på Linus Söderström och tagit ledningen i matchen. Pucktapp på egen blå linje ställde till det samtidigt som försvarsagerandet från Lagesson kan beskrivas som svagt. Ett konstigt skott från blålinjen som nog Söderström borde ha tagit.

Powerplay en nyckelfaktor

Det tog en stund innan man lyckades komma ikapp – spelmässigt. Man märkte hur heta Schweiz var i sin ände och mycket märkbart hur man ville skapa trycket och skapa ett utrymme för sig själva.

Men man hade en faktor som blev en viktig sådan för Juniorkronorna under hela kvällen: Powerplay.

Redan i det första försöket tog det bara fem sekunder för deras special team att hitta rätt och Lucas Wallmarks skott satt som gjutet i bortre krysset. 1-1 stod sig igenom det fram till den andra perioden.

Matchstraff

I den andra perioden rullade Sverige på ett något annorlunda sätt. Man satte pressen mer effektivt och farten intensifierades, där man spelade mer likt de gångerna man hade problem mot t.ex. Danmark eller Ryssland. Man får även ett utvisningsläge med sig och ett powerplay på det.

Denna gången tog det hela sex sekunder innan Lindholm hade hittat in bakom Waeber. Därefter rullade det vidare och en liknande ketchupeffekt kom att ske för Oscar Lindholm. Knappa minuterna efter 2-1 kom 3-1 genom Lindholm än en gång – men matchen utvecklades åt ett håll p.g.a. andra saker.

Med drygt halva matchen spelad drabbades Schweiz av ett matchstraff efter att Rathgeb träffat huvudet på Anton Blidh. En olycklig situation som skickade Blidh in i omklädningsrummet för läkarvård samt Rathgeb för ombyte och dusch. Därefter körde man över med två stycken mål i numerärt överläge genom Lindholm och slutligen Lööke. Slutresultat: 5-1 till Juniorkronorna.

Klicka här för komplett statistik från matchen!

Stefan Lövstrand

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.