Junior-VM 2015: Lagets första seger i JVM-historien

0

I en mycket tät och underhållande match mellan Schweiz och Danmark drogs allting ut till fingerspetsarna om vem som skulle vinna. Danskarna visade sig dock vara starkare och vann efter straffläggning. Deras första seger i JVM-historien på 16 försök.

Man förlorade alla sex matcher år 2008 och 2012 med tre inledande förluster i årets turnering innan man fick med sig en viktig seger och två poäng till tabellställningen.

Snabba repliker från Danmark

Schweizarna kom till en bra position med en tidig ledning in i matchen och hade redan efter 10 minuters spel en 2-0-ledning mot danskarna, som kanske räknade med en smärre överkörning än en gång.

Kevin Fiala, slog till med ett direktskott till 2-0-målet för sitt lag. Ett tvåmålsunderläge för våra nordiska vänner som tidigt befann sig i liknande sits som i matchen mot Sverige. Ett var mer troligt än det som skulle komma att forma matchbilden.

Danskarna får dock med sig sina lägen som man bygger upp mycket på den fart som man visade mot Ryssland i öppningsmatchen, men även i tidigare skeden. Det är på ett friläge som Oliver Björkstrand lyckas tråckla in pucken efter att den schweiziska målvakten slagit till den i bakåtgående riktning och 2-1 var en verklighet.

Utdelning i powerplay

Danmark fick möjligheten i fem-mot-fyra i inledningen av den andra perioden, som man tog vara på. Kroogsgaard hittade lucka bakom Descloux – väldigt skymd från sikten.

Återigen ökade Schweiz trycket och tog ledningen för andra gången i den här matchen. En snöplig puckretur som kastades in mot Sörensen och den lyckas hitta in till nätmaskorna, för ett 3-2-mål bara 24 sekunder från Danmarks kvittering.

Men den danska utdelningen i powerplay visade sig väldigt framgångsrik under kvällen och efter att Rathgeb i Schweiz utvisats tog det bara 10 sekunder för Danmark att kvittera. Ett mycket förvirrat försvar tappade all markering och det såg löjligt enkelt ut för Aagaard att sätta pucken i nätet.

Straffläggning

Allting togs till en straffläggning efter en mållös tredje period och utan tilldelning i övertidsperioden. Matchvinnande straff sattes av Nikolaj Ehlers.

I och med detta räcker det för Sverige att vinna mot Schweiz i ordinarie tid samtidigt som Ryssland tar en seger mot Tjeckien (ordinarie och/eller i övertid) för att Danmark ska säkerställa en plats i slutspelet. Deras första någonsin i det fallet!

Klicka här för komplett statistik från matchen!

Stefan Lövstrand

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.