Junior-VM 2015: Reinhardt, Domi & Duclair stora i Kanadas tredje raka vinst!

0

I en temporik, högintensiv och underhållande match mellan Kanada och Finland stod Juuse Saros för ännu en helt otrolig insats i det finska målet, men för tredje gången i rad i turneringen gick Finland förlorande ur striden.

Full fart från start.

Redan efter 21 sekunder spelade är hemmanationen Kanada och nosar på ledningsmål när NY Rangers-spelaren Anthony Duclair får en pass tvärs över zon och så när överlistar den finländska målvakten Juuse Saros vid närmsta stolpen. Men fjolårets vassaste målvakt är snabbt med på noterna och kan avstyra läget med en sidledsförflyttning.
Den närmsta inledningen på matchen är intensiv, hård och fysisk där lagen – bokstavligt talat – känner på varandra och delar ut ett gäng tacklingar åt alla håll. Men perioden skulle ta fart ordentligt först efter att Kanada tagit ledningen i power play drygt fem minuter in genom Sam Reinhart. Finland får en riktig energiboost utav baklängesmålet och börjar sätta ordentlig fart mot det kanadensiska målet och vi får över 20 minuter se en otroligt underhållande period med ett högt tempo, skickligt spel och några riktigt fina mönsteranfall som dock inte resulterar i några fler mål.

Finland startar bäst, men Kanada växlar.

I mittenakten kommer finnarna ut klart bäst och visar hunger tidigt i perioden genom att skapa ett par målchanser i inledmingsminuterna. Precis som i den första perioden fortsätter spelet i ett fröjdigt tempo och man turas om att hålla i taktpinne om vartannat.
Finland spelar riktigt kvickt och när man får med sig flera gubbar i anfallen visar man farliga tendenser, men avsluten man skapar blir uttvingade utav ett defensivt skickligt Kanada och man sätter inte Zach Fucale i det kanadensiska målet på några riktigt farliga prov. Det är Kanada som skapar de klart farligaste lägena och det främst genom kedjan med Sam Reinhart, Max Domi och Anthony Duclair som också efter drygt 13 minuter håller sig framme och utnyttjar ledningen till 2-0 när Duclair med en distinkt pass hittar Reinhardt i slottet som skarvar in pucken bakom en för tillfället chanslös men annars strålande spelandes Saros.
Finland viker, trots tvåmålsunderläge, inte ned sig utan jobbar ännu hårdare i offensiven, och när det som mest känns som om att 2-0 ska stå sig till paus så slarvar den kanadensiska backen Samuel Morin och ger bort pucken till Artturi Lehkonen som får friläge med Fucale och trycker in 1-2 med 1.34 kvar utav perioden; ett mål som dels var Kanadas första insläppta i turneringen, men främst ett mål som skulle ge ett blåvitt hopp inför den avslutande perioden!

Luften ur.

Vi får fortsatt se en oerhört underhållande match där Finland gör allt för att försöka få in en kvittering, men när Anthony Duclair med sitt andra mål i turneringen sätter 3-1 på retur bakom Saros med 8.45 kvar utav den tredje perioden så går luften ur finnarna.
Den finska backen Sebastian Aho åker, en dryg minut senare, på en utvisning och ger Kanada ett tredje PP-läge för matchen. Med bara två sekunder kvar utav det numerära överläget passar hemmanationen på att definitivt avgöra när Curtis Lazar dyker fram och slår in en puck som Saros inte har full kontroll och sätter dit slutresultatet 4-1.

Kanada plockar sin tredje raka vinst i turneringen medan Finland nu med största sannolikhet får möta Sverige i kvartsfinal (förutsatt att man vinner mot Tyskland, något man bör klara av).

Men jag måste få lyfta fram Juuse Saros som gör en helt otrolig match (ännu en gång) och är den största anledningen till att Finland är med i matchen såpass länge. Han är en j*kel mellan stolparna som bara blir bättre när det gäller, så det blir en nöt att knäcka för Sverige i år också!

 

Klicka här för komplett statistik från matchen!

Efraim Larsson

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack (@EfraimLarsson)
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.