Junior-VM 2015: Komfortabel seger för USA

0

USA fortsätter att vara obesegrade i Junior-VM efter en komfortabel 3-0 seger mot Slovakien. 

USA tog kommandot i den första perioden men hade problem att skapa dom där riktigt vassa målchanserna, USA vann skottstatistiken med 10-3 och imponerade i spelformen numerärt överläge men fick trots detta gå mållösa från den första perioden.

Svängig mellanakt

Den andra perioden inleddes med fart och fläkt från både USA och Slovakien och chanser fanns för båda länderna att sätta en ledningspuck. Det skulle dock dröja tills i slutminuterna utav den andra perioden innan matchens nolla var spräckt. Sonny Milano satte 1-0 för USA efter att snyggt kommit loss på vänster sida och avslutat distinkt, assisten stod Dylan Larkin för. Detta var Milanos andra mål i turneringen och USA kunde gå till ledning efter den andra perioden.

Tidigt mål avgjorde i tredje perioden

USA kunde tidigt i den andra ta en tvåmålsledning efter att Dylan Larkin prickat in pucken från en snäv vinkel, efter det målet spelade USA smart och höll undan för Slovakien som hade chansen att gå ikapp i slutet av matchen när Jack Eichel dragit på sig en två-minuters utvisning för roughing.

Istället så kunde USA punktera matchen med att göra 3-0 genom John Hayden.

Thatcher Demko imponerade i USA:s mål och höll sin andra raka nolla i turneringen, matchen slutade 3-0 till USA som toppar sin grupp 2 poäng före Kanada som har en match mindre spelad.

Niklas Kristiansen

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.