Junior-VM 2015: Bäst när det gäller! Sverige vände och vann

0

Precis som det brukar dukade man upp för en ordentligt JVM-fest mellan Sverige och Ryssland. Efter att ha legat i underläge med massivt tryck från ryssarna lyckades man vände på steken, vara bäst när det gäller och besegra Ryssland!

Bra fart inledningsvis

Ett mycket koncentrerat Juniorkronorna kom ut på isen och gjorde kort och gott rätt från första början. Förutom ett mindre lyckat byte inledningsvis blev det däremot en bättre framgång där Sverige visade utveckling i sitt spel och där man satte Ryssland på riktigt svåra prov.

Framför allt såg man hur kedjan med Anton Karlsson och Jacob de la Rose fortsatte med sin produktivitet och sin skicklighet att hitta luckor på ryssarna. Samtidigt visade även Sebastian Aho varför han har en plats i JVM-laget.

Första målet i matchen gör även Sverige, det i numerärt överläge genom Gustaf Forsling, efter ett väl placerat skott som hittar in bakom målvakten Sorokin i Rysslands målbur.

Ryssarna hittar tillbaka

Slutskedet av första perioden tillhörde dock Ryssland, som växte sig in mer och mer i matchen. Framför allt visade deras femma med Leshenko, Buchnevich och Barbashyov framfötterna och ledde hela sitt lag framåt.

Det blir det fäller Sverige under den andra perioden, där man tappar allt för mycket i banan både i puckkontroll och spelövertag. Ryssland forechecking ställde verkligen spelarna på hälarna och Linus Söderström fick jobba hårdare för varje gång som ryssarna kom i anfall.

Till slut kunde man inte hålla undan, utan en oturlig retur hittar Leshenkos klubba och 1-1 stod på klockan med drygt fem minuter kvar av den andra perioden.

Misstänkt mål – och en mäktig vändning

2-1 kom även väldigt rättvist för Ryssland under inledningen av den tredje perioden efter att Söderström släppte en retur som Leshenko hittade och placerade med en backhand bakom en chanslös målvakt. För att tag såg det ut som att man skulle gå vidare och säkra vinsten med sitt kraftfulla spel. Men icke!

Sverige får ett powerplay med sig drygt tre minuter senare och där klev Gustav Forsling fram än en gång med sin laddade bössa – han klippte till och 2-2 på tavlan 6:44 in i den tredje perioden.

Ryssland var riktigt, riktigt nära att få med sig en eventuell vinstpuck. En lika mäktig räddning av Söderström som stöter till pucken i en bakåtgående riktning, pucken stannar upp på hans benskydd innan den studsar på mållinjen innan han hinner få sin klubbhandske på trissan. En lång tids väntan på videobedömning tillkom, där det slutligen konstaterades att det inte gick att bedöma den som över mållinjen innan blockering.

Istället kommer Sverige tillbaka med ett snabbt uppspel genom Nylander – Lindblom, där Nylander får läget framför målet, tappar pucken men med en uppmärksam Lindblom som hittar en fristående Axel Holmström till 3-2 för Sverige 10:53 in i den tredje perioden. En ledning som på en hårsmån skulle hållas tack vare bra och stabilt spel från Linus Söderström, som spikade igen och var – precis som resten av laget – bäst när det gäller!

Klicka här för komplett statistik från matchen!

Stefan Lövstrand

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.