Junior-VM 2015: Sverigebekantingen David Pastrnak hjälte mot Danmark!

0

Tjeckien avgjorde i OT genom planens gigant David Pastrnak och gav Tjeckien ett oerhört viktigt utgångsläge inför fortsättningen.

Tjeckien är det lag som börjar bäst och har också farligaste målchanserna. Man försöker med sina snabba uppspel men har inte riktigt koll på sina lagkamrater utan Danmarks Mads Eller bryter och går på mål och sätter 1-0 till Danmark efter knappa 4 minuter. Det är ändå Tjeckien som har grepp om första perioden som präglas av utvisningar. Det är också just i en sådan sekvens som Tjeckien kan kvittera genom Jan Stencel. Perioden fortsätter att präglas av utvisningar men det är  dock inget fult spel utan mest slarvutvisningar.

Tjeckien jobbar sig tillbaka!

När andra perioden är drygt 4 minuter gammal gör Tjeckien 2-1 genom Jan Kostalek. Det är fortfarande Tjeckien som för matchen men har svårt att göra mål. Och som sagt det gäller att göra mål på sina chanser, vilket Danmark också gör när man gör 2-2 genom Oliver Björkstrand när det återstår 3 minuter av perioden. Tjeckien vinner skotten i andra perioden med 14-3.

David Pastrnak!

Den tredje perioden startar ungefär som de två andra med tjeckisk speldominans anförd av David Pastrnak, som de två senaste säsongerna spelat i Södertälje, men nu tillhör Bostons organisation och gör succé i deras farmarlag i AHL. Han gör en bra match där han i stort sett är överallt från spetsanfall till hårt,defensivt hemjobb. Tjeckien drar på sig en utvisning genom ännu en Sverigebekanting, Jakob Vrana som till vardags spelar i Linköping. Danmark utnyttjar detta powerplay och gör 3-2 genom Mathias Asperup. Det tänds ändå ett litet hopp för Tjeckien när Dominik Kubalik kvitterar när det återstår 3 minuter av tredje perioden. Tjeckien pressar hårt mot Danmarks mål i slutet av perioden men lyckas inte göra mål utan matchen går till förlängning.

Snabbt avgörande!

I förlängningen går det endast 1 minut innan planens gigant David Pastrnak kommer fri, drar målvakten och lägger pucken i mål. En oerhört viktig seger för Tjeckien.

Tjeckien lämnade över sista platsen till Danmark och eftersom det är inbördes möte som gäller vid samma poäng så var denna vinst oerhört viktig för Tjeckien. Den som kommer sist i gruppen får lämna A-VM.

Klicka här för komplett statistik från matchen

Ing-Marie Sundberg

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.