Junior-VM 2015: Blidh: ”Här har jag fått utdelning för mitt spel”

0

Junior-VM är i full gång, på olika hockeysajter kan man läsa det absolut senaste från turneringen i Kanada. Journalister slits mellan att intervjua spelare och leverera texter för att locka just dig som läsare till just deras sajt och medan dessa journalister jagar storstjärnorna väljer vi på Pucksnack att lyfta fram slitvargarna, ni vet de där spelarna som kanske inte riktigt får samma utrymme men fortfarande gör sitt jobb och gör det bra!

Vi ringde upp Frölundas och JVM lagets slitvarg Anton Blidh för att ta tempen på honom i en turnering vars intresse kan jämställas med OS-ishockey.

Även för att ta reda på vem i laget Anton aldrig skulle låta laga mat till laget. Vad receptet till seger mot Ryssland är och vem i laget som är bäst på FIFA15 och NHL15?

Det är tidig morgon i Kanada när vi får tag på Anton och laget sitter på bussen mot träningsrinken där gårdagens seger mot Danmark skulle analyseras och taktiken för att besegra morgondagens motståndare Ryssland skulle gås igenom.

Tjena Anton! Hur är läget ”over there”?
– Jo det är bra, vi har börjat turneringen bra med två vinster så det är skönt.

Om vi kikar tillbaka lite på de två vinsterna så har ni börjat något stirrigt, beror det på nervositet eller är det för att alla verkligen vill visa upp sig från sin bästa sida och att spelet därför låst sig något inledningsvis?
Jag tror det är så att vi vill för mycket så att säga, att det är därför det blir fel. Men det är självklart något vi pratar om hela tiden, sen ska vi bara se till att göra som vi säger, säger han skrattandes.

"Frölunda - Brynäs"

Anton Blidh i Frölundadressen Foto: Stefan Karlsson, Pucksnack.com

Anton, som på 53 matcher i SHL och Frölunda, hittills endast haft assistpoäng (5 st.), har på två matcher i JVM gjort 1 mål och 2 assist och självklart ville vi veta om hans roll i JVM laget ger honom ett mer offensivt utrymme att producera än i klubblaget Frölunda.
– Nej, det vet jag faktiskt inte. Här har jag fått utdelning för mitt spel om man säger så men jag spelar samma spel här som jag gör hemma i Frölunda. Jag är övertygad om att det kommer lossna även där.

Det blir en hel del ”dötid” mellan matcherna och som hockeyspelare kan hotelldöden lätt infinna sig men Anton och hans lagkamrater får tiden att gå även när man inte spelar match och det är inte bara på träningarna och matcherna man tävlar utan det här gänget hittar även på sätt att tävla även ”off ice”.
– Japp, vi spelar mycket FIFA15 och NHL15 då det är några grabbar som tagit med sig Playstation 4. Jag som delar rum med ”Della” (Jacob de la Rose), har ett PS4 i vårt rum. 

Vem är bäst i laget på FIFA15 och NHL15 enligt dig?
– FIFA är jag själv bäst på och när det gäller NHL är det ”Della”. Wallmark är en hög kandidat till FIFA men eftersom jag har vunnit de tre senaste matcherna så är jag bäst på FIFA *skratt* Anton är en stor IFK Göteborg supporter men de slumpar fram olika lag för att hålla tävlandet på en jämn nivå.

Juniorkronorna har vid seger imorgon mot Ryssland möjlighet att få lättare motstånd i en kommande kvartsfinal så vi frågade Anton vad receptet för seger är imorgon måndag, mot just ryssarna.
– Vi har inte pratat så mycket om det ännu, vi lär prata om det när vi kommer till arenan då vi precis vaknat här.

Innan vi släpper Anton för den här gången ville vi så klart veta vem i laget han ALDRIG skulle:

Låta laga mat till honom:
Lucas Wallmark.

Packa Antons hockeytrunk:
– Julius Bergman.

Sköta musiken i omklädningsrummet:
– Christoffer Ehn.

Be om relationsråd:
– hmm… Robin Norell.

Låna ut pengar till:
– Oh… Anton Karlsson, säger han med ett skratt.

Vi tackar Anton för ett gott snack och önskar honom och hans lagkamrater ett stort lycka till i morgondagens match mot Ryssland.

Matchen som sänds på SVT2/SVTPlay startar 23:00


Christian Wahlgren

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.