U16 Elit: Bildrapport – HV71 vann derbyt!

0

Det blir väldigt mycket fokus på just J18 Elit och J20 SuperElit här på sajten och det är lätt att glömma bort U16 Elit men idag packade vi kameraväskan och begav oss ner till Frölundaborg där Frölunda U16 tog emot Hv71´s dito. Två lag som historiskt sett gått bra, två lag där rivaliteten finns och två lag som lockar flest unga hockeyspelare i södra Sverige.

Matchen rivstartade där det smällde relativt omgående, spelarna var inte riktigt vän med pucken så det blev ett par studsar för mycket och stundtals oordnat spel men känslan var att det var hemmalaget Frölunda som förde matchen. Man tog fighten framför motståndarmålet och även ledningen i matchen efter åtta minuters spel av Hugo Raymond.

DSC_0386

Foto: Kamp framför målet var det gott om Fotograf: Christian Wahlgren, Pucksnack.com

Arvid Söderblom i Frölundamålet fick jobba för HV71´s avslut var på intet sätt farliga och innan perioden var över skulle man komma att kvittera och senare i inledningen av den andra perioden även ta ledningen för första gången i matchen.

DSC_0592

Foto: HV-spelarna firar 1-2 målet med kamraterna i båset. Fotograf: Christian Wahlgren, Pucksnack.com

Utvisningarna duggade tätt i den andra perioden vilket gynnade hemmalaget Frölunda som både kvitterade och tog ledningen innan perioden var över. Just 3-2 målet var en delikatess där Samuel Fagemo skjuter ett skott på Anton Hjalmarsson i Hv71s mål och pucken studsar på klubban över målvakten och in i målet.

DSC_0711

Foto: Samuel Fagemo gör 3-2 till Frölunda via målvaktens klubba och in i målet. Fotograf: Christian Wahlgren, Pucksnack.com

Hv71 jobbade sig tillbaka in i matchen och med två lyckosamma anfall fastställde man slutresultatet 3-4 efter mål av Joakim Stjern-Svensson och Benjamin Sundberg.

DSC_0528

Foto: Ett av HV71s fyra mål som letar sig in bakom Arvid Söderblom i Frölundakassen. Fotograf: Christian Wahlgren, Pucksnack.com

Se fler bilder från matchen på vår fotosida. Vill ni använda bilderna för eget eller annat bruk, vänligen kontakta oss först: redaktionen@pucksnack.com

För komplett matchstatistik – Swehockey

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.