VIDEO! Blue Crease Goaltending – Målvaktsutveckling i Världsklass dag 2!

0

Då var den andra av två dagar till ända och efter en helg tillsammans med Magnus Olsson och hans medarbetare i Blue Crease Goaltending är jag ännu mer laddad och inspirerad inför den stundande säsongen.

Igår pratade vi mycket om att hålla balans och kontroll i allt målvakterna gjorde på isen och även om den första delen av dagens camp var en repetition från gårdagen var de unga målvakterna taggade på att lära sig ännu mera och det syntes i upplägget att Magnus, Joa och Johan spetsat övningarna samt plockat in fler skyttar än tidigare för att sätta målvakterna på prov och maximera söndagens camp ytterligare. Förutom två ispass och ett hårt fyspass under den stekande Kungälvsolen fick jag ett snack med Magnus där vi pratade om skillnad mellan den svenska och nordamerikanska målvaktsutbildningen, vad som krävs för att bli en riktigt bra målvakt och vad Blue Crease Goaltending står för.

DSC_0741

Foto: Två målvakter firar efter att ha vunnit straffläggningen Fotograf: Christian Wahlgren, Pucksnack.com

Dagen gick vidare med ett tufft ispass där antalet skyttar fördubblats sedan tidigare, man jobbade närmare målvakterna och höjde tempot och den ena målvakten efter den andra såg trötta ut men det stoppade inte utan man körde på helt enkelt. Släppte man in ett mål, ja då hördes det och gjorde man en snygg räddning, ja… Då hördes det ännu mer. Grabbarna på isen hade skoj, precis som man ska ha när man är där ute.

Jag vill verkligen tacka Magnus Olsson för inbjudan till campen och ser fram emot nästa gång vi hittar på något skoj tillsammans. Joa och Johan, på återseende och till alla grymma målvakter säger jag bara: KÖR HÅRT! Framtiden är er, ut och ta den 🙂

Pucksnack One on One med Magnus Olsson – Blue Crease Goaltending:
http://youtu.be/f1g47XCg9Us

För bilder från dagens camp, klicka HÄR!

Följ Blue Crease Goaltending på sociala medier:
Facebook
Twitter

BCG Bloggloggo

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.