Blue Crease Goaltending – Målvaktsutveckling i Världsklass dag 1!

0

Solen visade sig idag från sin bästa sida efter ett par dagar med regn uppifrån, nerifrån och från sidan  men trots detta var det otroligt gott att återvända in i en kall ishall för att hänga den första av två dagar med Magnus Olsson och hans Blue Crease målvaktscamp med elva förväntansfulla målvaktstalanger som i helgen befann sig i Kungälv.

Innan idag visste jag inte vad jag hade att vänta mig, det enda jag visste om Magnus och hans Camp var det jag hört och läst om Magnus och jag kan väl säga som så att mitt synsätt på en målvakts arbete på isen ändrats rejält efter att ha följt arbetet en hel dag precis där det händer, vid sidan av och på isen.
Redan när jag kom till ishallen skrinnade Magnus fram och välkomnade mig och berättade kort om övningen de just då var i full gång med, fyra stationer där varje station fokuserade på olika moment som är en del av en målvakts vardag där alla övningar mynnade ut i fem viktiga delar: Följa Puck, Hitta Skottlinjen, Blick för spelet, Kontroll/Balans och Snabba Släpp. För någon som hittills endast sett målvakter som en del av laget utan att egentligen lägga någon större vikt kring de moment en målvakt faktiskt gör i matchsammanhang var det ett positivt uppvaknande och det syntes hur Magnus verkligen brann för att lära ut sin teknik till de unga talangerna.

Magnus BCG inlägg

Foto: Magnus Olsson feedbackar en av flera målvakter Fotograf: Christian Wahlgren, Pucksnack.com

Magnus övervakade varje station med både ögon och ipad som stod på ett stativ mitt på isen framför ett av målen och var det någon som inte riktigt hängde med i övningen var antingen han eller hans två medarbetare, Joa och Johan, snabbt framme för att instruera, visa film och pusha på och målvakterna uppskattade den snabba feedbacken de fick. Åldrarna på målvakterna varierade ifrån 98 – 04 och det syntes att de allra yngsta gillade att ”tävla” med sina äldre kollegor.

Göra rätt val och skapa tid!

Den första dagen av två var uppdelad i olika pass där deltagarna förutom två tuffa ispass även fick jobba med sin reaktionsförmåga och explosivitet i ett fyspass under en stekande sol bakom ishallen och det var förmodligen vi som stod vid sidan av som led mer av värmen än gänget på gräsmattan som jagade bollar med ett fokus och målmedvetenhet påhejade av Magnus och hans crew. Lunch stundade innan nästa ispass som var en repetition från förmiddagens ispass som gick ut på att göra rätt val och skapa tid genom vissa ageranden i målet och slottet.

Dagen gick otroligt fort och det gavs aldrig något bra tillfälle att sitta ner och prata med Magnus så den utlovade videointervjun får vänta tills imorgon när ytterligare en inspirerande dag väntar och räkna med gott snack där det mesta kommer handla om målvakter, talangutveckling och varför svenska målvakter är så framgångsrika i NHL.

Följ Magnus och Blue Crease Goaltending på sociala medier:
Facebook
Twitter

Se bilder från dagen HÄR!

BCG Bloggloggo

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.