Äntligen startar säsongen!

0

Jag är ett inbitet Washington Capitals fans och har hoppats och hållit tummarna för att konflikten skulle lösas och att lockouten skulle ta slut så att mina vakna nätter med NHL- hockey på tv:n ska köra igång igen.

Det kommer bli en kort säsong med endast 48 grundseriematcher och jag hoppas att det kan gynna mitt älskade Capitals som är ett skridskostarkt och ett rätt ungt lag då de brukar ha en liten formsvaka de tidigare säsongerna har haft en svacka efter cirka 40 omgångar.

De har förlorat Alexander Semin som gått till Carolina denna säsong men jag tror inte att det kommer att märkas allt för mycket då de andra i laget är oerhört duktiga och jag tror att de kommer ta ytterligare ett steg i utvecklingen. Den nya coachen Adam Oates tycker jag verkar riktigt bra och har fått med sig grabbarna i sin spelfilosofi direkt, jag tror att det är en stor fördel att han har varit spelare tidigare och vet hur grabbarna på isen tänker i olika spelsituationer.

Så slutspel hoppas jag på och kräver jag nästan av Capitals för allt annat skulle vara ett misslyckande i inte bara mina ögon utan också i deras och i de övriga fansens ögon som har fått vänta på denna säsong onödigt länge.

Jag kommer även att följa förra brynässpelaren Jakob Silfverbergs insatser i Ottawa Senators då han gör debut där på lördag och jag tror att han kommer att få ett stort förtroende av coachen som tror väldigt mycket på den unga Gävlekillen sedan han såg honom spela med Ottawa i förra säsongens slutspel. Jag tror även att Ottawa kommer ta sig till slutspelet och jag ser fram emot att följa detta svensklag helt klart.

Jag kommer blogga om dessa två lag under NHL-säsongen då det kommer bli många vakna nätter med NHL-hockey tittande för min del kan jag lova!

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.