Alla har rätt till en åsikt men påhopp är pinsamt!

3

Som hockeysupporter har man oftast en massa åsikter och är känslomässigt involverad i sitt favoritlag! Många vill efter en förlust ventilera sina känslor om sitt lags spel och oftast sker detta på internet i olika forum.

Den senaste tiden har jag irriterat mig på fans som hoppar på andra fans i olika grupper när de kritiserar laget de lever för! Konstruktiv kritik är inte farligt och som ett fans till ett lag har man rätt att säga/skriva och ventilera med varandra vad man upplevt inte stämde under matchen. Jag har ingenting emot kritik och jag vet att spelare och ledare inte gör det heller utan de är sina största kritiker kan jag lova!

Bara för att man ventilerar och kritiserar laget man hejar på betyder det inte att man hatar laget och är en medgångssupporter som vissa är snabba att skriva och tjata om. Som fans har man rätt att kritisera laget man älskar och lägger ner en massa tid och pengar på för att man brinner för just det laget och den sporten de utövar.

Men det finns en gräns även för mig och det är när det går över till personangrepp! Då är det inte kritik längre, klart man kan tycka nån spelare på isen gör en dålig match men de saker som skrivs ibland gör mig rädd kan jag lova! Vissa saker kanske man ska behålla för sig själv känner jag! Det är inte en spelares fel att ett lag inte spelar och kämpar som ett lag utan det är ett grupp problem och måste lösas och ventileras av just laget. Ett exempel på personangrepp är alla de angrepp som skedde på nätet mot Lars Jonsson i Brynäs och som senare fick diagnosen ledgångsreumatism och då hoppas jag att de som skrev de elaka sakerna om honom skämdes som bara den för det var riktigt elaka och fula påhopp kan jag lova!

Avslutningsvis vill jag återigen poängtera att kritik inte betyder att man gnäller och inte har rätt att vara supporter längre utan det är när det blir personliga påhopp man kanske ta sig en extra funderare på vad man pysslar med!

3 Kommentarer

  1. Det finns inge värre än supportrar som gör påhopp/personangrepp på ”sina egna spelare” & motståndare!De sk supportrana har inge att göra i en ishall/arena!!/Mari

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.