Elitserien All-Stars!

2

Elitserien tappar publik och klubbledarna kliar sig själva i huvudet över sviktande publiksiffror och frågar varandra hur man ska göra för att öka intresset för elitserien igen.

Det finns en hel del man kan göra om man sitter mer i hockeyligan för att göra elitserien mer attraktiv än vad den är idag. Nedan kommer några förslag:
* Inför touchicing: Detta gör att spelet flyter bättre och det blir en mer offensiv ishockey än att flytta mållinjen 70 cm som med handen på hjärtat inte fått den effekt ni förmodligen väntat er. ”Det är större skaderisk om man har touchicing” sägs det. Ja, det är möjligt till en början. Detta gör givetvis att spelarna får ta ännu mera ansvar där ute på isen men det fungerar perfekt i NHL och jag ser inte hur det inte skulle fungera även i elitserien.
* Mindre rinkar: Återigen så skapar mindre rinkar en mer anfallsglad ishockey och ett rakare spel. Visst, vi tappar en del av den tekniska hockeyn som svenskarna hittills varit så bra på men vi slipper också brunkar och ”sargsnurrs” hockeyn. Ingen vill se 10 Mathis Olimb snurra i sarghörnen för att sedan tappa puck och vips så har det blivit en kontring. Nord/Syd hockey framför Öst/Väst hockey alla dagar i veckan!
* Fler uppföljningar för domarna: Idag har domarna årliga träffar där dom går igenom säsongens positiva och negativa händelser och diskuterar fram olika lösningar. Kanske man skulle ha en kvartalsträff där man diskuterar vilken gemensam nivå man ska hålla när man dömer en hockeymatch. En annan lösning är att ta in flera domare och låta samtliga fyra domare döma matcher tillsammans för att lära sig vilken nivå man ska hålla och bli samkörda. Ta bort allt vad domarutbyte heter.
* All-Star match: Inför en hockeyweekend där Sveriges bästa hockeyspelare (inhemska och importer) möts i Skills Competition, internmatch mellan elitserien Norr och Elitserien Syd och avrunda helgen med match mellan Allstar oldtimers med spelare som Jörgen & Kenny Jönsson, Håkan Loob, Bengt-Åke Gustavsson och Per Mårts mfl…

Skapa ett event kring det, ta fram merchandise och locka tillbaka publiken med hjälp av ett event. Låt helgen rulla runt i hockeysverige med ny spelplats och arena varje år. Detta ger även spelarna en boost för vem vill inte lira All-Star match i sin egen arena inför sina egna supportrar?

Klart är att något måste hända med svensk ishockey för som det är nu drar man sig för att gå på en serielunksmatch i november. Vad säger ni läsare? Vad anser ni att man bör göra för att göra elitserien mer attraktiv?

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

2 Kommentarer

  1. Bra tankar. Det behövs en nyutveckling av Elitserien. Hockeyligan. Svensk elithockey. Stått stilla och kört i gamla hjulspår länge nog nu.

  2. Det är alldeles rätt. Ishockey är en publiksport och då måste ligan behandla sporten som sådan. När man som hockeyintressent går och ser på match vill man inte bara komma dit, slå sig ner på sin plats och gå därifrån. Jag menar, det måste finnas någonting mellan periodpauserna för publiken att göra. Fler och kortare event i pauserna. Speciellt för de yngsta. Jag tycker också att hockeyligan bör införa mindre rinkar. Visst är det svårt för spelare att komma in på mål och man kanske får ta skott lång utifrån, men titta NHL- lirarna. De går rakt på kassen. Inget snack om saken. Duchene, Landeskog, Stålberg och Steen är sådana spelare som visar hur det ska gå till. Dessutom ger mindre rinkar betydligt snabbare spel. Matchtempot i dagens ES är alldeles för segt.
    När det gäller den tekniska biten, tror jag att dagens spelare, allt från juniorer till seniorer, lär sig betydligt snabbare än förr.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.