Det låser sig i egenzon för Brynäs.

0

Igår blev det en målrik match mellan Brynäs – Modo och Daniel Widing i Brynäs gjorde hattrick men ändå var det med en stor oro och frustration som jag, övriga fans, spelarna och tränarna i Brynäs lämnade arenan.

Lite tankar och citat om matchen.

Brynäs har förtillfället stora problem med spelet i egenzon framföra allt på hemmaplan och det frustrerar nog de flesta som älskar laget, spelar för laget samt för de som jobbar med och runt laget. Innan gårdagens match hade Brynäs en hemma statistik de senaste två matcherna på 0-7 den nollan spräcktes i går då Brynäs gjorde fem mål men de lyckades ändå inte vinna matchen då de släppte in sex mål!

Daniel Widing sammanfattade spelet i egenzon rätt bra till aftonbladet efter matchen i går: ” Det var High Chaparall i egen zon”. Jag instämmer med Widing helt och fullt. Då jag befann mig på pressläktaren så fick jag en enormt bra överblick över spelet på planen och jag såg det Widing beskriver klart och tydligt. Det dåliga spelet i egen zon är inte bara backarnas fel utan hela lagets då hela laget ska försvara sig när de är nerpressade och de andra laget har anfall. Det var riktigt jobbigt att se spelet i egen zon bara rasa samman gång på gång under matchen och jag kan tänka mig frustrationen hos spelarna och ledarna när slutsignalen gick.

I går hade målvakten Honken inte sin bästa dag heller tyvärr så sammanfaller hans dåliga dag med de övriga lagets dåliga spel i försvars zonen, så han fick ingen direkt hjälp och utespelarna hade ingen målvakt som gjorde de avgörande räddningarna. Det syntes på Honken att han var grymt besviken och arg på sig själv efter matchen men jag litar på målvaktstränaren Pecka Alcén att han kommer få Honken på rätt spår igen både mentalt och teknikmässigt. Sen är Honken rutinerad och jag tror att han kommer vilja revanschera sig på direkten och gärna i nästa match mot AIK borta så Pecka har en delikat uppgift när han ska välja målvakt till matchen på tisdag.

Efter matchen så var det en besviken assisterande tränare Janne Larsson i Brynäs som kom till presskonferensen. På frågan vad han tyckte om matchen svarade han: ”Vi gjorde en heldel mål men försvarsspelet har en heldel att önska. Då det är flera stycken som inte tar de ansvar dom ska i försvarszonen”.

På frågan om han hade någon spelare som han kunde lyfta fram efter dagens match blev svaret: ” Jag framhåller Widing som fick målskyttet att lossna. I övrigt fanns det som sagt mycket att önska och vi skulle ha knytit ihop det tidigare”.

Sammanfattningsvis så avslutade Janne Larsson presskonferensen med dessa ord: ”Det är ej optimalt att Tommy är borta men vi övriga i båset vet vad vi ska göra. I det stora hela var försvarsspelet dåligt och Honken skulle nog ha tagit nått av målen”.

Brynäs huvudtränare Tommy Jonsson låg hemma i magsjuka och fick se matchen på tv från soffan.

En eloge till hemmaklacken!

Jag vill avsluta detta blogginlägg genom att ge en stor eloge till Brynäsklacken som sjöng hela matchen i både medgång och motgång och det är ett sånt stöd som spelarna på isen behöver och är värda då de kämpar trots att vissa delar av spelet inte funkar för tillfället. Det var riktigt skönt att höra och det gjorde ett troget fan som jag lite rörd där uppe vid taket. Fortsätt så som ni gjorde i gårdagens match så kommer grabbarna att bryta den jobbiga hemmasviten! Fansens stöd på läktaren är ovärdeligt, glöm aldrig det och fortsätt gå på matcherna och sjung och stötta Brynäsgrabbarna!

Lite matchstatistik från gårdagens match:

Brynäs IF – Modo 5 -6 ( 2-1, 1-1, 2-3, 0-1 )

Skott: 32-30

Utv.min: 6-10

Publik: 7410, Läkerol arena

Period 1

1-0 | 03.16 Daniel Widing (ass: 4, 9)

2-0 | 08.42 Johan Harju (ass: 41, 5)

2-1 | 14.20 Ladislav Nagy (ass: 15, 49)

Period 2

2-2 | 23.53 Per- Åge Skröder (ass: 70, 3)

3-2 | 32.31 Daniel Widing (ass: 9, 5)

Period 3

4-2 | 43.15 Daniel Widing (ass: 9, 13)

4-3 | 43.53 Mario Kempe (ass: 10, 24)

4-4 | 49.31 Peter Öberg (ass: 51, 28)

5-4 | 53.18 Calle Järnkrok (ass: 28, 44)

5-5 | 53.37 David Gunnarsson (ass: 62, 6)

Overtime

5-6 | 64.15 Richie Regehr (ass: 24,15)

Utförligare matchstatistik se www.swehockey.se

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.