När kommer det en hockeygala då?

1

I dag gick den årliga fotbollsgalan avstapeln och direktsändes på TV. Jag sitter mest fundersamt i soffan och undrar vart den årliga ishockeygalan är?!

Jag har i flera år funderat över varför inte ishockeyn har en egen gala då fotbollen har det och dessa sporter är ungefär lika stora i detta land. Ishockeyn pumpar ut stjärnor till NHL och KHL varje säsong och på idrottsgalan verkar ju inte ishockeyn existera när man läser kandidaterna till de olika priserna genom åren och även i år. Jag säger inget om att andra sporter premieras på idrottsgalan men eftersom fotbollen har en egen gala så behöver ju inte dom ta plats på idrottsgalan där de övriga sporterna som tillexempel ishockey och skidor som inte har någon egen gala ska få sin chans att synas.

Jag tycker att de aktiva, fansen och de som jobbar med och runt ishockeyn ska kräva att vi också får en egen gala då ishockeyn är om inte den största så i allafall den näst största idrotten i Sverige! Kan TV visa fotbollsgalan live så kan dom visa en hockeygala live också, sponsorer finns det garanterat och sen finns ju Svenska spel som kan vara med och synas och ge pengar till olika föreningar på samma sätt som dom gör på fotbollsgalan.

Så nu tycker jag att vi ska kräva en ishockeygala för det är sporten och framförallt de aktiva ute i världen och i Sverige värda!

 

1 kommentar

  1. Håller med!
    Ingen enskild hockeyspelare kommer någonsin få ett pris på en idrottsgala. Fick inte Jörgen Jönsson det -06 så skall ingen få det.
    En hockeygala hade däremot varit kanon, då kan folk som vinner Sm,Vm,Os samma år, eller som spelare i andraligan som blir Os bästa trots vimlet av NHL stjärnor, bli prisade!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.