Andreas Dackell fick det avtackande han var värd!

0

I Lördags var det sista elitserieomgången innan säsongens första landslagsuppehåll och Brynäs tog emot Frölunda på hemmaplan och inför en slutsåld arena skulle man även tacka av Andreas Dackell innan nedsläpp. Dackell har varit Brynäs trogen i 14 år och slutade mitt under slutspelet förra säsongen pågrund av en knäskada.

Andreas Dackell startade och avslutade sin långa och framgångsrika hockeykarriär i Brynäs och i lördags blev han värdigt avtackad inför fulla läktare som gav hjälten stående ovationer och höga jubelrop. Det var nog en stordel av publiken som även fällde en och annan tår, jag intygar att jag fällde en heldel sånna under ceromonin. Även huvudpersonen hade svårt att hålla tillbaka tårarna när hyllningarna från spelare han spelat med som inte kunde vara närvarande spelades upp.

Laget och de i styrelsen och på kansliet ville också vara med och hylla så laget hade skrivit i hop en fin hyllning till Dackell och sen hyllade dom honom genom att alla värmde innan matchen i tröjor med Dackells nummer och namn på . En riktigt fin hyllning till en spelare som varit trogen klubben så många säsonger samt hjälpt dom att bärga hem 2 SM-guld (1993 och 2012)och dessutom hunnit med att spela i NHL därimellan.

Jag vill här passa på att tacka Andreas Dackell för allt du gjort för mig genom hockeyn! Du var med och spelade när jag fick upp ögonen för Brynäs och har alltid betytt mycket som spelare för mig. Känns fortfarande konstigt att inte se dig på isen tillsammans med de andra grabbarna!

Här kommer några bilder  från värmningen i lördags:

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.