Superkedja mot Modo samt tankar om korttidskontrakt!

2

Förstår inte riktigt hockeyligan. Korttidskontrakt har varit ok så länge som jag följt hockey och inte många röster har hörts kring Helbers värvningar av Hlinka, Hlavac eller när Frölunda värvade Jason Krog och John Pohl för några år sen. Men nu är det lockout och då är det helt plötsligt inte okej. Helber framstår som hycklaren nummer ett när han sågar Frölunda och Modo för att man tagit in spelare på korttidskontrakt. Skit samma om det är NHL-spelare eller inte. Det har ingen betydelse. Det gör dig inte till en mindre hycklare för det. Det handlar helt enkelt om att LHC och andra lag inte har alls lika mycket att vinna på lockouten som Frölunda och Modo har. Om allt går som det ska så kan Frölunda och Modo alltså skryta med spelare som Henrik Sedin, Daniel Sedin, Alex Steen, Tobias Enström, Henrik Lundqvist, Viktor Stålberg, Loui Eriksson, Erik Karlsson osv. De flesta av dessa spelare kan nog tänka sig att spela för en väldigt liten summa, eller kanske ingen alls? Då är det bara försäkringspengarna som man måste lösa, och det finns inte en chans att till exempelvis Frölunda äventyrar sin ekonomi. Ska man få igenom en värvning av Henke eller Erik Karlsson för den delen, då måste man vända sig till externa finansiärer för att lyckas. LHC har Calle Gunnarsson, det är ju alltid något. En liten chokladpralin ur en hel ask med godheter, ungefär. Sen finns det naturligtvis stjärnor som Pat Kane, Sidney Crosby, Jonathan Toews m.fl. som man skulle kunna vända sig till. Men vad har de för koppling till exempelvis Linköping? Vad för anledning skulle de ha att spela utan lön för just Linköping? Återigen, det är få klubbar som har något att vinna på detta, och det är troligtvis därför som övriga klubbar vill ha förbud mot NHL-spelare. Blir lite konfunderad av det. Sköt ert eget istället och låt de klubbar som vill ha in NHL-spelare ta in dem, utan massa tjafs och gnäll. Det är riktigt svineri att till exempelvis Henke inte ska kunna få komma hem och spela för den klubb som släppte fram honom i elitserien och utvecklade honom så att han kunde bli den världsmålvakt han är idag.
****
Sen kan jag givetvis tycka att det är lite trist med korttidskontrakt men man ska se glaset halvfullt, inte halvtomt. Vi får se Stålberg minst en månad i Frölunda, Duchene  minst 2 månader. Det ska vi vara glada över! Under förutsättningarna att lockouten står sig så länge, så klart. Men om hockeyligan vill se glaset halvtomt, ja, varsågod!
****
Fördelar med Lockouten:
Stjärnorna kommer dra väldigt mycket publik, eller kanske till och med fylla arenorna

Man lär dra till sig intresse från Nordamerika, såväl från fans som media.

Yngre spelare kan nog lära ett och annat från några av världens bästa spelare. Ju bättre spelare du spelar med, ju mer växer du själv som spelare. Varför tror ni folk vill spela i NHL, världens slagkraftigaste liga? De vet att det är tufft, och de vet att de kommer få kämpa för att ta sig in. Men de vill spela på så hög nivå som möjligt.

Nackdelar med Lockouten:
Försäkra spelarna kostar pengar, utöver detta eventuella löner.

Det lär trots allt finnas juniorer och andra unga spelare som hamnar i frysboxen pga NHL-spelarnas närvaro.

Eventuell baksmälla när väl NHL drar igång igen.

****

Jag vet inte vad ni andra tycker, men jag  tycker nog att fördelarna överväger nackdelarna helt klart.

****

Nu till något annat. Matt Duchene är spelklar mot Modo imorgon, lördag den 13 oktober. Han går in och blir hörnstenen i en ”Superkedja” med Viktor Stålberg och Fabian Brunnström. Jag tror att Viktor blir den som kommer gå mest på kassen och ta striderna framför kassen, för att skapa ytor åt Matt och Fabian. Matt kommer fungera som kedjans spelfördelare och Fabian ska stå för merparten av målen. Huruvida kedjan blir en succé eller ej, det får vi bevittna imorgon när Frölunda besöker Fjällräven Center. Utöver detta är även Magnus Kahnberg tillbaka, och han gör därmed dragkedjan komplett.

Eventuell uppställning, hämtad från WWS:

33. Julius Hudacek
1. Patrick Galbraith

1:st line:

7. Henrik Tömmernes
44. Doug Lynch
25. Viktor Stålberg
91. Matt Duchene
96. Fabian Brunnström

2:nd line:

5. Christian Bäckman
4. Viktor Svedberg
17. Jari Tolsa
20. Joel Lundqvist
9. Magnus Kahnberg

3:rd line:

8. Fredrik Eriksson
46. Christoffer Persson
16. Anton Axelsson
11. Per-Johan Axelsson
49. Sebastian Collberg

4:th line:

18. Fredrik Sjöström
21. Mikael Johansson
51. Mats Rosseli Olsen

Extraspelare:

0. Rasmus Strindö
31. Nicklas Lasu

Ur spel:

2. Pierre Johnsson
28. Dick Axelsson
41. Mathis Olimb

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

2 Kommentarer

  1. […] Det finns också ytterligare en aspekt på situationen, för vad är egentligen skillnaden från andra säsonger när det gäller att ta in spelare på korttidskontrakt. När jag började skriva på den här reflektionen så resonerade jag utifrån samma förutsättningar som förra NHL lockouten, men om det bara blir någon månad som spelare från NHL kommer hit så blir konsekvenserna helt annorlunda, eller? Kanske lurar man sig själv när man tar in spelare på korta kontrakt som resulterar i förstörda förutsättningar för ”orginal-laget” att spela ihop sig.  Kan rekommendera det här inlägget på pucksnack: http://pucksnack.com/superkedja-mot-modo-samt-tankar-om-korttidskontrakt/ […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.