Frölunda J18 vann jämn match i Ängelholm.

0

Frölunda J18 reste på onsdagseftermiddagen till Ängelholm där Rögle BK J18 väntade. Frölunda som efter en jämn match hemma mot Troja-Ljungby i söndags ville verkligen ta tre poäng. J18Elit spelaren Anton Karlsson rapporterar till Pucksnack.com efter matchen som de vann med 0 – 1 efter att Mads Eller i mitten av första perioden gett göteborgarna ledningen:

Frölunda J18 Anton Karlsson

Vi taggade till i laget mycket innan matchen med både uppvärmning med fotboll och sedan individuell uppvärmning, beroende på hur man nu kopplar sin hjärna till max fokus. Alla var väldigt taggade och spred bra energi i laget, det krävdes för att hela laget är med från början! Det började dra sig till uppvärmningen på is och laget hade bra fokus på pass och skott redan från början.

Pucken var släppt och Frölunda tog tag i matchen från start, satte press på deras backar med tryck i tacklingarna så det blev automatiskt att Rögles backar slog iväg puckarna som vi tog vara på och skapade chanser men tyvärr ingen utdelning på lägena som vi fick gratis.
Jag tycker dock att vi också petade något enormt mycket i egen zon där vi ABSOLUT måste bli mycket hårdare och sluta spela som ett gäng pojklagsspelare.
I den andra period pausen så var de mycket fokus på just detta i egen zon som jag sa innan , det tycker jag blev mycket bättre hos oss till slut men det krävs att vi gör det hela matchen annars kan det hända att vi faller på just det i nästa match!

Själva matchen var bra med mycket kamp åt båda hållen men trots många minuter i boxplay pga. onödiga utvisningar, (tripping, slashing, hakning mm) vann vi kriget. Dock tog inte vi vara på dom PP tillfällen vi fick heller men vi vann matchen med 0-1 som är det viktigaste, och just detta med powerplay ska vi prata igenom till nästa match som är på söndag mot Linköping hemma i borgen klockan 14.00!

För egen del så tycker jag att jag slet och gjorde ett kopiöst jobb för laget med både tacklingar och skapade lägen för mina medspelare för att det är det jag vill mest: göra mina medspelare bättre, just nu är det Linton Lundin och Kevin Elgestål jag spelar med och skapar dom flesta lägerna med! Men energin var viktigast att sprida till laget idag genom tacklingarna

I och med vinsten är Frölunda J18 på första plats i tabellen med 5 poäng efter 2 spelade omgångar 2 poäng före tabelltvåan Rögle BK på 3 poäng.

[box_success]J18Elit Södra: Rögle BK – Frölunda HC 0 – 1:
08:28 0 – 1: Mads Eller assist: G Bergsten, R Weimén (sh1)

Skott: RBK 28 FHC 36
Utv. min: RBK: 11×2 6×2
Publik: 125
[/box_success]

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.