J18Elit Södra: Straffar avgjorde ett jämnt möte i Borgen.

1

Frölunda J18 vann efter att ha tagit två poäng i hemmapremiären av J18Elit Södra. En premiär som avgjordes på straffar efter att de båda lagen följts åt i målprotokollet där Frölunda till slut stod som segrare men det var ingen lätt match för något av lagen.

Frölunda som öppnade den första perioden i ett snabbt tempo kunde efter bara 1:32 ta ledningen genom Christoffer Ehn i öppet mål. Det var ett snyggt anfall där hemmalagets Markus Søberg dumpade ner pucken djupt i Trojas zon med en sargstuds och skarv från Pierre Engvall som ställde Trojakeepern Robin Johansson . Efter målet böljade matchen fram och tillbaka där den ena tacklingen avlöste den andra och som ett brev på posten kom matchens första utvisning. Frölundas lagkapten Linton Lundin fick en tvåa för bentackling. Troja nyttjade pp:t på bästa sätt och kvitterade genom Robin Karlsson efter en tilltrasslad situation framför Hugo Fagerblom i FHC kassen. Resten av perioden var ett ställningskrig där chanserna avlöste varandra. Trots ett sent PP från Troja stod sig resultatet perioden ut.

Den andra perioden handlade inledningsvis om slarv, ofokuserat försvar och anfallspel. Helt naturligt sänktes tempot i matchen efter en fysiskt tuff förstaperiod. Från båsen hördes två aktiva tränare som gjorde allt för att väcka sina spelare och få fart på matchen igen. Troja drabbades av en utvisning efter 7:31 men Frölunda som saknade skärpan i avsluten lyckades inte få in pucken. De följande 10 minuterna efter pp:t var inget skönspel från något av lagen och efter en miss av FHC i egen zon kunde Troja ta ledningen med 1-2 genom Markus Albert som lägger in pucken mellan benskydden på Fagerblom i FHC kassen.  FHC revanscherar sig snabbt i det efterföljande PP:t efter att Trojas Oskar Sundberg dragit på sig en tvåa för Holding. Kevin Elgeståhl får pucken av Anton Karlsson till höger om Troja keepern och slår in den från slottet. 2-2 och det är match igen.

Tredje perioden inleds i spel fyra mot fyra efter att domaren gett Lagesson (FHC) och Albert (Troja) två minuter vardera för roughing i slutet av den andra perioden. Troja tar ledningen med 2-3 strax innan båda lagen är fulltaliga, återigen var det en tilltrasslad situation framför Fagerblom i FHC kassen. Ytterligare tre mål skulle falla innan perioden var över. Frölundas, för dagen bäste spelare Markus Søberg både kvitterar och ger hemmalaget ledningen. Just 4-3 målet var en riktig delikatess där han fick pucken i egen zon, vände upp över offensiv blå, han hade en Troja försvarare på sig som han tryckte sig förbi och lurade målvakten med en fint och snyggt placerade pucken lågt vid den vänstra stolpen. Alla trodde att det var klart men Troja, som är kända för att vara ett hårt arbetande lag, ville annorlunda. Med två och en halv minut kvar kommer Trojas Joakim Rosén in i anfallszonen, han har en FHC spelare hängandes på sig samt tre st. framför sig, ändå lyckas han hitta luckan mellan benskydden på Fagerblom och det var kvitterat.

Övertiden blev mållös och Frölunda säkra bonuspoängen genom Anton Karlsson och Kevin Elgeståhl som båda satte sina straffar.

Efter matchen säger tränaren Björn Liljander följande till Pucksnack.com: – Jag har full respekt för Troja men jag tycker inte att vi kommer upp till nivå idag. Killarna ville mycket, men det blev en del fel tyvärr. Starkt att ändå vinna till slut, vi blickar framåt.

För samtlig statistik från matchen, klicka HÄR.
Mobil: För att se videon med Markus Søberg, klicka HÄR.

Övriga resultat i J18Elit Södra premiäromgång:

Kungälvs IK – Borås HC: 1- 2

HV 71 – Nässjö HC: 3 – 2 sd.

Växjö Lakers HC – Tingsryds AIF: 2 – 4

Linköpings HC – Rögle BK: 3 – 7

IF Malmö Redhawks – Mariestad BoIS HC: 5 – 6 straffavgörande

Tabellen för J18 Elit Södra efter en omgång:

1Rögle BK11007:3 (4)30000
2Tingsryds AIF11004:2 (2)30000
3Borås HC11002:1 (1)30000
4Mariestad BoIS HC10106:5 (1)20010
5Frölunda HC10105:4 (1)20010

6HV 7110103:2 (1)21000
7IF Malmö Redhawks10105:6 (-1)10001
8IF Troja/Ljungby10104:5 (-1)10001
9Nässjö HC10102:3 (-1)10100
10Kungälvs IK10011:2 (-1)00000
11Växjö Lakers HC10012:4 (-2)00000
12Linköpings HC10013:7 (-4)00000
39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.