Frölunda J18 nollade Kungälv IK J20!

0

Frölunda J18 mötte på onsdagseftermiddagen Kungälv J20 i Frölundaborg. Det var en stundtals jämn tillställning där Frölunda till slut stod som segrare med 1-0.

Det var ett revanschsuget J18 lag som klev ut på isen i Frölundaborg. Efter helgens fjärdeplats i GK Feskarn Trophy så ville grabbarna visa både de på läktarna och sig själva att de är bättre än så och vilket motstånd än Kungälv J20 kunde vara bättre för att hitta tillbaka till vinnarspåret? Båda lagen kände lite på varandra inledningsvis men efter hand så ökade Frölunda tempot och tog över matchen mer och mer vilket även skottstatistiken visade: (45 – 22). En bit in i tredje perioden kommer det förlösande 1-0 målet. Frölundas Gustav Bergsten avlossar ett skott från blå som letar sig in i mål bakom en skymd målvakt. Resultatet stod sig matchen ut.

Björn Liljander Frölunda J18

Såhär säger Frölunda J18´s tränare Björn Liljander till Pucksnack.com efter matchen: – Vi vinner matchen med 1-0, men med tanke på det spelövertag som vi ändå hade borde vi kanske hängt dit ytterligare någon puck. Det är alltid starkt att hålla nollan och det är en svår match för Hugo (Fagerblom) i kassen när dem kommer i sporadiska kontringar. Det dröjer en bra bit in i tredje innan vi lyckas få hål på den välspelande Kungälvs målvakten, vi visar ändå bra tålamod och fortsätter att mala på. Tillslut skjuter Gustav Bergsten ett bra skott från blå där vi har bra skymning vilket resulterar i matchens enda mål.

***

Imorgon väntar ny match, Jungadler Mannheim, den tyska storsatsande ungdomsakademien kommer till Frölundaborg för en tuff drabbning. Den kommer att bli en värdemätare och har ni två timmar över imorgon på eftermiddagen/kvällen så tycker jag absolut att ni ska besöka Frölundaborg och se en juniormatch när den är som bäst! Matchstart 18:00! Som vanligt är det Fri Entré!

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.