Skövde IK bjöd in till mini camp!

3

Pucksnack.com fick rapporter direkt från söndagens juniorturnering i Billingehov i Skövde av Mediagrafen.se som var på plats när Skövde IK, Mariestad BOIS, Borås J18 och Västergötlands TV-Puckslag drabbade samman.

Det är cirka 2 veckor tills TV-pucken drar igång och särskilt viktig var denna turnering för Västgötalaget att spela ihop sig på.  Reglerna var a´la TV-pucksmodell, dvs. 2*20 min, vid oavgjort efter full tid följer 5 minuter sudden samt därefter straffar. Vi kommer bjuda på spelarintervjuer och tränartankar samt bilder.

Turneringen rivstartade med mötet mellan Skövde IK och Mariestad Bois där Mariestad tog en viktig vinst i jakten på turneringssegern. Matchen slutade 6-3 till Mariestad efter mål av bl.a. Jonas Blidby, Marcus Ejdergård och Calvin Smith. Båda lagen följdes åt första perioden där Mariestad tog ledningen två gånger men när perioden summerades stod det 2-2 på resultattavlan. Det var en grinig första period där den ena utvisningen avlöste den andra. Totalt 22 utvisningsminuter (4-18) bara i första perioden.

Andra perioden var jämnare om man ser till antal utvisningar, 2-2 men Mariestad som hade gett sig tusan på att vinna första matchen trummade på och kunde dra iväg till både 2-5 och 2-6 innan SIK lyckades få in en reducering i slutsekunderna via Albin Lundqvist. Resultatet stod sig resten av matchen.

Efteråt säger Skövdes tränare, Greger Walette följande om matchen: – Vi valde att ha fyra femmor och spela med 2 i taget varje period. Fokuset låg framför allt på försvarsspelet, inte så mycket uppspel och powerplay då det får komma senare. Vi försökte spela ett bra försvarsspel och ett enkelt anfallsspel. Det vi har pratat om senaste veckan är inställningen i egen zon, det är lite för tamt och dåligt agerande i egen zon. Det var precis det som hände i matchen, Mariestad fick göra lite som dom ville i vår zon och vi är helt enkelt inte nöjda med den här matchen. Resultatmässigt är vi nöjda med första perioden, det kunde varit mycket värre. I andra perioden gör dom 2 snabba mål strax efter vi fick ett bortdömt och då tappar vi fokus. Vi gör en mindre bra match men vi får också tänka på att det var många som gjorde sin första juniormatch och det sitter lite nervositet i grabbarna. Om man ser till resultatet så var det fullt rättvist.7

 

Nästa match var mötet Borås HC – Västergötland där Västergötland med spelare från Borås HC i laget vann med bekväma 8-3. Västergötland öppnade starkas och kunde ta ledningen redan efter 55 sekunder och pga. ett par slarviga minuter i period 1 av Västergötland kunde BHC ta ledningen med 2-1 i den 15 spelminuten men säg den glädje som varar för evigt. Tv-Puckslaget tog tag i taktpinnen igen efter ett par minuter i första perioden där de onödigt bjöd in Borås i matchen och kvitterade genom Oskar Holmqvist, resultatet stod sig perioden ut. I andra perioden var det Västergötland för hela slanten som ökade på sin ledning till hela 8-3 innan matchen var över.

Även här fick vi en kommentar från en av tränarna. Västergötlands tränare Johan Gustavsson säger till Pucksnack.com: – Vi gör första målet efter 55 sekunder och efter det känns det som killarna tror att det kommer gå för lätt. Det går inte att gå på 90% i en match utan man måste gå på 100%. Borås gjorde 2-1, trots det kändes det aldrig som att dom hotade oss. Vi kom in i deras anfallszon ganska enkelt och slog en extra pass istället för att skjuta. I andra perioden när vi tryckt på alla detaljerna så kändes det som en liten ketchup-effekt, första målet kom efter 58 sekunder och då somnade vi inte utan fortsatte att trycka på så blev det 6-1 till oss i andra. Saker och ting föll på plats men matchen är långt ifrån bra, vi vinner så det är ju en styrka iallafall. Vi är nöjda med resultatet men inte med matchen.

 

Borås HC fick ingen lång vila utan det var dags för match mot Mariestad Bois kort därpå, Mariestad vann sin första match medan Borås krossats av Västergötland. Mariestad spelade bra men vi visste alla att de kunde spela bättre om de hade visat bättre inställning. Det blev en naturlig temposänkning i och med att båda lagen spelat varsin tuff match tidigare på dagen. Trots detta kunde Mariestad Bois inkassera sin andra vinst för dagen då det efter två spelade perioder stod 4-2 till det blå laget.

Mariestads Stefan Johansson om matchen: -Vi vinner med 4-2, skotten med 41-16 men inställningsmässigt var det inte den bästa matchen. Det var mycket bättre mot Skövde. I denna matchen blev det för mycket dribbla och tuta&köra, inställning är ju A-O i ishockey. Vi känner att vi är för överlägsna  och då slarvar vi bort pucken istället för att spela till varandra. Borås gjorde två mål och nära att göra ett tredje med, så dom kämpade på bra. Det är också roligt att Blidby får göra mål igen, han är en ny kille som har kommit till oss från Lerum.

 

Ytterligare två matcher spelades innan det var dags för final. Västergötland nollade Skövde IK på deras hemmaplan, 3-0 och Skövde vann över Borås HC med 2-0 och fick viss upprättelse efter dagens tidigare nederlag.

 

Finalen blev en jämn tillställning där lagen bytte chanser med varandra, trots 28 – 24 i skottstatistik förblev samtliga perioder + sudden death mållösa. Mariestad står till slut som segrare efter att Charlie Björklund distinkt satt en handledare rätt upp i i nättaket bakom Västergötlands målvakt Jonatan Jonsson Frisell

 

Mariestad Bois´s Charlie Björklund avgör finalen. Foto: Mediagrafen.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rikards (Mediagrafen.se) tankar om finalen: En väldigt bra match med bra fart åt båda hållen. I denna match vill jag verkligen lyfta fram målvakterna Jonatan Jonsson Frisell (VG) och Freddie Hjertberg (Mbois) som båda gjorde en riktig stormatch som höll ner siffrorna.

Ludwig Collberg, TV-Puckslaget Västergötland. Foto: Mediagrafen.se

Vårt mål för dagen var även att hitta en intervju med en spelare ur något av finallagen och valet föll på Ludwig Collberg, kanske mest känd som lillebror till Frölundaspelaren Sebastian Collberg. Ludwig som precis förlorat finalen med TV-Puckslaget Västergötland var ändå glad när han kom fram efter matchen.

Tjena Ludwig.
Allt bra med dig? – Ja, det är bra tack.
Hur känns starten på säsongen? – Det känns riktigt bra faktiskt, jag började spelade med J20 i Mariestad. Jag har tränat riktigt hårt i sommar med laget, i stort sett varje dag. När Sebastian är hemma så tränar jag ibland med honom.
Vad känner du att du behöver träna på att bli en bättre hockeyspelare? – Det är mitt försvarsspel, positionsspelet i egen zon i första hand.
Vilken är din bästa egenskap? – Det måste vara skottet, handledsskottet speciellt.

Det är cirka 2 veckor kvar tills TV-pucken drar igång, vilken roll har du i laget? – Jag har en ganska stor roll då jag var med förra året, så det blir nog en roll som ”storebror” till de som inte var med. Det är mest i det offensiva, som i t.ex powerplay.
Hur långt kommer ni gå? – Vi hoppas på kvartsfinal, förra året var det precis på gränsen att vi inte gick till kvartsfinal.

Tre snabba frågor med Ludwig:
Mr hockey i familjen? – Sebastian
Hat-trick eller ragga brudar? – Hat-trick
Ditt mål? – NHL

Vi fick även Ludwig att avslöja något pinsamt om sin bror Sebastian: – Efter att Sebastian ätit middag går han alltid på toaletten i exakt 7 minuter, varpå han brister ut i ett stort skratt.

Vad Ludwig inte vet är att vi även fick ett snack med hans pappa Jörgen Collberg efteråt där han avslöjade följande: – Det som kan vara lite pinsamt för Ludwig är väl att han alltid ska stå och kolla sig i spegeln och fixa håret flera minuter, man kan tro att det är en tjej som ska gå ut, så han är kanske lite feminin av sig, och skrattar.

Givetvis ville vi veta vad Sebastian svar på Ludwigs påstående skulle vara och Sebastian säger till sajten: – Jaa detta är faktiskt sant, har varit med mig ganska länge faktiskt, haha kan inte säga emot de…

Bilder från Söndagens matcher finns på www.mediagrafen.se

/Rikard Jakobsson – Mediagrafen.se

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

3 Kommentarer

  1. […] Kontakta jQuery(document).ready(function(){ // HOVER-IMAGES jQuery('.bg-images').each(function(){ jQuery(this).hover(function(){ jQuery('img',this).stop().animate({opacity:0.8},500); jQuery('.post-images-hover', this).stop().animate({opacity:1},400); jQuery('.post-images-hover', this).css('z-index','99'); },function(){ jQuery('img',this).stop().animate({opacity:1},300); jQuery('.post-images-hover', this).css('z-index','0'); jQuery('.post-images-hover', this).stop().animate({opacity:0},200); }); }) }) Skövde IK bjöd till mini camp Tweet Då har jag varit i Billingehov hela Söndagen och nyhet om detta hittar ni här: http://pucksnack.com/skovde-ik-bjod-in-till-mini-camp/ […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.