Frölunda J18 ångar vidare på försäsongen.

0

Frölunda J18´s huvudtränare Björn Liljander ger sin syn på kvällens match.

Andra kvällen i Frölundaborg bjuder på match mellan juniorlagen Frölunda J18 och Hv71 J18. En match Frölunda vann med hela 6-1.

Frölunda J18 saknar följande spelare: Mads Eller (på väg till Ryssland för landskamp) och Anton Karlsson som spelar Ivan Hlinka Memorial Cup med U18 landslaget i Slovakien.
Hv71 J18 saknar Gustav Franzen

Frölunda började på bästa tänkbara sätt. Direkt vid nedsläpp sätter de press på hv71 högt upp i banan och just pga av den övertändning som fanns i laget drabbades deav ett tidigt boxplay. Nyförvärvet Kim Roussakoff (för övrigt coolt namn) bentacklar en HV spelare och domaren har inget annat val än att låta Roussakoff sätta sig två min och kyla ner sig lite. Här trodde vi att HV skulle ta sig in i matchen men istället slarvades det en del och Frölunda kunde genom Erik Svensson ta ledningen med 1-0 efter att han fått pucken från Jonatan Carlsson samt dragit sin back och la pucken i mål bakom HV keepern Adam Schoultz. Frölunda ångade på efter målet och HV71 kändes trötta.

Frölunda spelade kyligare nu och i mitten av den första perioden drabbades HV av sin första utvisning, Pontus Thörnberg får två min för interference. Frölunda trampade på, etablerade spel i HV zonen och ökade på ledningen till 2-0 genom Linton Lundin som styr in ett skott från William Karlsson. I bytet efter skjuter Anton Blidh i ribban. Frågan var om inte även den pucken var inne. Resten av perioden böljade spelet fram och tillbaka, HV flyttade upp sitt spel men ist. för att hänga en reducering drabbades de av ett nytt boxplay. HV´s Kevin Stenlund fick två min för hooking.

Frölunda började andra perioden med 47 sekunders powerplay, det skulle dröja ytterligare 40 sekunder innan Frölunda satte 3-0 pucken och matchen kändes avgjord. Anton Blidh störtar på mål, ser att Oskar Eriksson har pucken som avlossar ett skott varpå Anton styr in den bakom HV keepern på stötsidan. Resultatet stod sig perioden ut. Anton Blidh har lagt på sig ett par kilon under sommaren och är tung att möta vilket även motståndarna visste och det märktes, varje gång Anton var på isen så kändes det som att de tvekade för att vara först p pucken då de visste att Anton skulle komma upp bakom dom och dela ut en tackling eller två. Just Antons hårda spel resulterade i andra perioden i en utvisning, 2 min för holding och i mitten av tredje fick han en slashing över handen vilket gjorde att han tappade fokus och ist. för att bita ihop så satte han klubban mellan benen på spelaren som slashade honom och det resulterade i 2+2+10 minuter och en tidig tripp in till omklädningsrummen. HV71 spelade bättre i andra perioden, jobbade sig in i matchen, dock utan utdelning än så länge. I slutet av perioden drabbas HV71 av två utvisningar efter varandra vilket gör att Frölunda får ytterligare bra chanser att träna på sitt powerplay

FHC inleder period tre i spel 5 mot 3 i 30 sekunder. Hv71 försvarade sig bra, höll Frölunda utanför och klarade av både tre mot fem och fyra mot fem. Ett par minuter senare får Anton Blidh 2+2+10 för försök till spearing på HV71´s Felix Heljemo som i sin tur får sitta två min för slashingen han gav Anton i sekvensen innan. Frölunda bjöd in HV71 i matchen och man märkte att tröttheten hade smygit sig på som den brukar vid den här tidpunkten på året men ytterligare fyra mål skulle falla innan perioden och matchen var slut. Mattias Asperup som för dagen hade fått en klubba av Frölunda J20´s Robin Söderquist gör 4-0 till hemmalaget på pass från Kim Jonsson som Asprup direktsköt in i kassen. Kevin Elgestål gör 5-0 och detta skulle Hv71 aldrig vända. Med två minuter kvar av matchen tar HV71 timeout och plockar målvakten för ett sista försök att putsa siffrorna och få med sig en bra känsla hem i samband med PP efter att Frölundas danske nyförvärv Tomas Olsen fått en tvåa på botbänken. HV etablerar spel i FHC zonen men Frölunda kontrar in 6-0 genom Matte Asperup och många trodde att målvakten Hugo Fagerblom skulle få hålla nollan men med endast ett fåtal sekunder kvar lyckades HV71 spräcka nollan, surt för Hugo och laget som var inställda på en ny nolla.

Överlag en bra match, men det märktes som sagt att Frölunda och Hv71 var trötta, de har inte riktigt fått upp flåset ännu och det är såhär det är på försäsong, det spelar ingen roll hur tränad man är, har man inte byggt upp flåset så blir det jobbigt och tempot går naturligt ner.

Målskyttar:
1-0 Erik Svensson assist Jonatan Hansson
2-0 Linton Lundin assist Jonatan Hansson
3-0 Anton Blidh assist Oskar Eriksson
4-0 Mattias Asperup assist Kim Jonsson Linton Lundin
5-0 Kevin Elgestål
6-0 Christoffer Ehn
6-1 missade denna tyvärr då jag var i full fart att jaga matchkommentar.

Skott: 11-4, 11-8, ?-?
Utv: 18-10

För er som läser i mobilen, för att se video, klicka HÄR

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.