Enkel seger för Team 18 i öppningsmatchen.

0

Team 18/Småkronorna vann deras först match i 2012 års upplaga av den berömda Ivan Hlinka Memorial Cup. De slog värdnationen Slovakien med hela 7-2.

Team18/Småkronorna rivstartade och redan efter 15 minuter in i period ett stod det 2-0 till Sverige på resultattavlan. De fortsatte på samma spår även i period två och efter att ha gått utökat sin ledning till både 3-0 och 4-0 kändes matchen avgjord. Slovakien orkade aldrig att resa sig och småkronorna kunde komfortabelt vinna med hela 7-3.

För mer info om matchen, målskyttar mm, vänligen besök Swehockey.se

Ivan Hlinka Memorial Cup, även känt som U18 VM är en turnering som sen 1991 spelas årligen mellan 13-18 augusti där åtta lag deltar. Kanada leder medaljligan  med sina 19 medaljer (16 guld, 2 silver, 1 brons) och varit det lag som genom åren varit mest dominant. Tvåan Ryssland har totalt 13 medaljer (3 guld, 4 silver, 6 brons) medan trean USA endast har 10 (1 guld, 7 silver 2 brons). Sverige återfinns på en fjärde plats i medaljligan med ett guld, ett silver och fyra brons. Övriga lag som deltar i turneringen är: Tjeckien,Finland, Slovakien och Japan. Turneringen spelas i två länder, Tjeckien och Slovakien som delar på värdskapet.
För mer information om Ivan Hlinka Memorial Cup, klicka HÄR!

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.