Pucksnack möter Erik Karlsson

3

Jag träffade Erik Karlsson igår inne i Öckerö ishall där laget var i fullgång med att förbereda sig inför match mot Rögle J20. Erik är en spelare i Frölunda J20 som älskar ishockey, som har alla medel att gå en ljus framtid till mötes, som vet vad han vill och är redo att satsa för att nå sitt mål som är spel i NHL med Carolina Hurricanes. Erik draftades av Carolina Hurricanes i NHL Draften 2012 och efter en hård vecka med fys, tester och ispass  hos sin blivande arbetsgivare så är han ännu mer taggad att jobba hårt kommande säsong.

Erik kommer från en hockeyfamilj med en lillebror, Anton, som även han lirar i Frölunda (J18), pappa Martin är tränare i Frölunda U16 och mamma Pia är Eriks största fan som ser varje match och ser till så att allt fungerar runtomkring.

Just kommande säsong kan bli riktigt rolig för #28 Karlsson. Han lär få prova på spel i elitserien och göra allt han kan för att imponera på tränarparet Kenta Johansson och Christian Lechtaler för att visa att han håller på seniornivå. Tanken är att han i år ska ta nästa kliv i karriären, bli ännu mer dominant i J20, spela ett par matcher i elitserien och åka över på ”Canes” maincamp nästa sommar.

Erik är känd i J20SuperElit som en snabbskrinnande forward, motståndarna vet att det gör ont att möta Erik då han spelar fysiskt och hårt men rättvist. Då juniorhockeyn fortfarande är relativt okänd för den breda hockeypubliken i Sverige så är det många som har missat Eriks framfart på våra hockeyrinkar runtom i landet. Mitt mål med denna intervjun är att fler ska få upp ögonen för svensk juniorhockey och få möjlighet att se talanger som Erik Karlsson innan de åker över till Nordamerika för att kriga om en plats i NHL.

Erik finns även på twitter.

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

3 Kommentarer

  1. Oj, vilken pinsam video, så mycket fel. Först tvingar ni stackarn att säga någon löjlig fras, sedan någon sorts lastbilschaffis 80-tals rock…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.