Frölunda J20 vs Rögle J20

0

Det var två hungriga lag som drabbade samman i Öckerö ishall på torsdagskvällen. Frölunda J20 lägger av tradition försäsongens två till tre första matcher här ute.

Man visste egentligen inte hur matchbilden skulle bli innan nedsläpp man kunde bara ana. Frölunda J20 spelar sin första match för säsongen medans Rögle BK trots allt har spelat en match innan mot Malmö IF J20. Trots det var det Frölunda som satte fart direkt vid nedsläpp i första perioden, de åkte skridskor, tacklades och 1,28 in ringer målklockan. Villiam Haag styr in en retur från Kristoffer Wikner Sundborg som skjuter från blå. Matchen fortsätter i samma tempo som den startade, med lite mer Rögle press vilket också gav utdelning, Rögle reducerar till 1-1 genom nr 28. 4 minuter senare kommer matchens första utvisning där Rögles nr 8 utvisas två minuter. Detta efter att Viktor Lindell haft lekstuga i Röglezonen och snurrat spelare efter spelare. Det efterföljande PP:t utnyttjar Frölunda på bästa sätt, endast 18 sekunder senare hänger Calle Rosén i kassen bakom Rögles målvakt Ludvig Engsund, 2-1. Rögle krigar vidare och får ett friläge men Frölundas målvakt Mathias Israelsson går ut och möter, gör sig stor och tvingar Röglespelaren att ta ett tidigt skott som Matte enkelt styr undan. Första perioden var ett rejält målkalas där det stundtals var endast ett lag på banan, Frölunda hinner göra både 3-1 och 4-1 innan perioden är över. Just 4-1 målet är en delikatess, Frölundas Robin Söderquist snor pucken av en Rögle spelare, vänder upp, går på mål och hittar en lucka på plockhandssidan där han läckert placerar in pucken.

Frölundas berömda matchdipp kom i andra perioden. Rögle hade en del målchanser , bl.a. ett tidigt pp redan efter 2.28 då Andreas Jonsson utvisas och de gånger FHC inte lyckades hålla motståndarna utanför sköt Rögle mestadels utanför. 12:25 in i andra perioden tar Frölunda timeout, framför allt för at få spelarna att tagga igång igen och ta sig ur dippen. Det gav effekt, 17:19 utökar Anton Blidh ledningen till 5-1 åt hemmalaget. I övrigt bestod andra perioden av gruff och utvisningar

Period 3:Tempot höjdes något i tredje perioden, Frölunda drabbades av ett tidigt bp då Viktor Edlund fick 2+4, ja ni läste rätt, domaren dömde två + fyra för checking from behind, tydligen är 2+4 något som bara gäller ute på ön enligt en av åskådarna 🙂 Jakob Kullberg satt av tvåan.  4:43 in i perioden får Rögle sin bästa chans hittills men Mathias Israelsson i FHC kassen är följdsam och agerar säkert vid blockeringen. Matchen böljar fram och tillbaka men Frölunda har kopplat greppet och går mot en behaglig seger. Ytterligare tre mål skulle falla innan matchen var över. Erik Karlsson gör 6-1 och Anton Blidh kan säkert hänga 7-1 innan Rögles Jakob Hansson hängde ett tröstmål bakom en skymd Israelsson. Frölunda gav Rögle chansen i tredje perioden att komma in i matchen med 2 pp men Rögle kunde inte förvalta det.

Jag fick ett snack med Frölundas målvakt Mathias Israelsson efter matchen, det var en glad Matte som kom in i spelargången, om det berodde på att de vunnit matchen eller att han tidigare på torsdagen tagit sitt efterlängtade körkort låter jag vara osagt 🙂
Tjena Matte, grattis till vinsten, hur känns det? – Ja tack så mycket, det känns lite ringrostigt. Vi tycker du skötte dig bra där ute. – Ja helt ok, det var en laginsats svarar den alltid ödmjuke Israelsson. Du satsar på första spaden nu va? – Ja, men det gäller att fortsätta jobba hårt och ta en match i taget. Vad kan Frölunda förvänta sig av dig den här säsongen? – Stabilt spel genom hela säsongen och jag är redo när dom vill ha mig.

Jag önskar Mathias lycka till i fortsättningen innan han försvinner in i omklädningsrummet för att fira med laget.

[box_info]Statistik

Period 1:
1.28 1-0 Villiam Haag assist: Kristoffer Wikner Sundborg
6:43 1-1 Jesper Synelius assist Jakob Hansson,Hampus Olsson
11:16 2-1 Calle Rosén assist Robin Söderquist PP
12:22 3-1 Gustav Rydahl assist Fernholm
18:34 4-1 Robin Söderquist

Utv: 2-2

Period 2:
17:19 5-1 Anton Blidh assist Robin Söderquist

Utv: 4-4

Period 3:
17:14 6-1 Erik Karlsson assist okänt
8:04 7-1 Anton Blidh
15:53 7-2 Jakob Hansson

Utv: 8-2

[/box_info]

Frölunda spelar nästa match redan imorgon, även den på Öckerö då Kungälvs A-lag kommer på besök.
Matchstart: 19:00

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.