Ett lag om dagen – Plats 1

5

Elitseriesäsongen närmar sig med stormsteg och den ena sajten efter den andra släpper sina genomgångar av elitserielagen. Här på Pucksnack.com kommer ni att kunna läsa vår genomgång av elitserielagen i våran serie “Ett lag om dagen – En serie i tolv delar”.

Vi har även kontaktat 12 hockeyjournalister, en i varje stad som har ett elitserielag, för deras kommentarer kring just det aktuella laget. Lagen kommer inte i bokstavsordning utan efter den placering vi anser att laget förtjänar sett till förluster, nyförvärv och tidigare insatser i Elitserien/Hockeyallsvenskan.

Vår analys av Skellefteå

Alla minns vi Bert Robertssons tårar efter den sjunde SM-finalen i våras. Många glåpord och många idioter som uttalade sig när dem inte borde ha gjort det. Samma tårar som föll på Robertssons kinder och som ledde till ramaskri i kvällspressen, samma passion är det som kommer föra Skellefteå hela vägen i år.

Ja, det och ligans mest kompletta trupp förstås.

Tittar man på det tappat från förra säsongens trupp så är det kanske Hadelöv eller Söderberg som sticker ut mest, Pikkarainen och Goren får ursäkta. Hadelövs ersättare blir Markus Svensson och det säger sig självt att det skiljer rätt mycket i prestation där – hittills. Jag minns Svensson speciellt från en bortamatch mot Linköping förra säsongen, släppte två enkla puckar från Arlbrandt och blev utbytt efter första perioden, trots att han spelade upp sig rejält. Det är lite den karriären som han haft i Elitserien, men vad som helst kan hända med lite förtroende.

Backsidan finns det inte mycket att klaga på. Rutin, ung entusiasm, defensivt kontra offensivt och viktigast av allt – kontinuitet. Om Forsberg och hans kollegor på bänken kan hitta någon vettig balans mellan backparen så har jag ytterst svårt att se man ska kunna misslyckas.

Medens andra klubbar har värvat dyrt och namnkunnigt så har Skellefteå suttit lugnt och typiskt norrländskt i båten och tittat på. Namn som Klasen, Weinhandl, Axelsson och Brunnström har försvunnit från marknaden men Skellefteå drabbas inte av panik, istället lägger man vantarna på Pontus Petterström. Det kan te sig som en värvning som inte gör skillnad, men jag vill hävda motsatsen. Petterström har överlag varit en av de jämnaste spelarna i Linköping de två senaste säsongerna, inte varit bäst eller fått dem fläskigaste rubrikerna. Däremot har han gjort sitt jobb varenda kväll och det var ren idioti av Linköping att släppa honom.

Sen räcker det att titta på vilka spelare SAIK har att tillgå bland sina forwards och den enda slutsatsen man dra är det kommer bli läskigt tungt att möta Skellefteå i vinter.

[box_dark]Jonas Fahlman. Frilandsjournalist, Skellefteå. Fahlman är ett välbekant namn om man har ett intresse för hockey. Förutom journalist och bloggare är han också en uppskattad författare, föreläsare och dessutom meriterad innebandytränare.[/box_dark]

Om man ser till hur Skellefteå har värvat, tycker du att det finns en balans mellan vad klubben har förlorat och vad som har kommit in?

JF: Spelarförlusterna är spelare som klubben inte hade något, eller i mesta fall marginellt, intresse av att behålla. Nyförvärvssidan ser samtidigt väldigt blygsam ut, men jag är helt övertygad om att det kommer in fler förstärkningar.

Vem blir årets utropstecken i Skellefteå?

JF: Oscar Lindberg.

Om du fick välja en spelare i dagens elitserie att värva till Skellefteå, vilken spelare hade det blivit då?

JF: Ole-Kristian Tollefsen. Bra karaktär, bra kille och en allroundkunnig back som kan spela både tufft och snyggt

Vilket lag vinner Elitserien?

JF: Skellefteå AIK

[box_tip]
1. Skellefteå AIK
2.
3. Modo Hockey
4.
5.
6.
7.
8. Frölunda
9. AIK
10.
11.
12.
[/box_tip]
Klicka på respektive lag för att se genomgången.

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

5 Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.