Hockeysäsongen närmar sig sitt slut…

0

J20 SuperElit och J18 Elit/Allsvenskan är slut, U16 Elit är även det slut. Vad ska man göra nu då i 4 månader innan det är dags att ladda upp för en ny hockeysäsong igen? Det enda som återstår är semifinalspelet och finalspelet i elitseriens slutspel om man inte räknar med NHL och Hockey VM då. Jag tror inte att jag har känt mig så ointresserad av ett slutspel någonsin som det i år, till och med kvalserien lockar mer och överlag känns det som att då Djurgården Hockey numera är ett allsvenskt lag så kommer allsvenskan vara hetare än på mycket mycket länge.

***

Vad händer i sommar på hockeyfronten?
Janne Karlsson, tränare i det ryska laget Atlant, hänger nu i Göteborg efter att ha blivit utslagna ur KHL slutspelet av Tony Mårtenssons SKA S:t Petersburg med 4-2 i matcher trivs i Ryssland och har tydligen kritat på för ytterligare ett år borta i KHL, Sebastian Collberg ryktas till Kanada och Fredrik Eriksson, Frölundabacken som gjort en riktigt bra säsong över förväntan ryktas också bort då han enligt rykten ”anser sig ha för dåligt betalt”. Mathias Porseland till Frölunda som ersättare för Patrick Von Gunten som vänder hem till familjen i Schweiz, nja, först kändes det riktigt bra och som en klok värvning men vad har Porseland egentligen åstadkommit under sin hockeykarriär? En bra säsong i Rögle BK och en bra säsong i Finska SM Liiga. Av erfarenhet så betyder inte det särskilt mycket då det är en stor skillnad på finsk och svensk ishockey, det har vi sett flertalet gånger då finska succéspelare flyttat till elitserien och misslyckats, ja jag vet att Porseland är svensk men han har varit i Finland i ett år och anpassat sig till spelet där och det lär ta en tid för honom att komma in i det svenska spelet igen, har Frölunda tid att vänta?

Vad som händer i J20 och J18 väntar jag på, lagen har fått två veckors semester och samlas efter det för att påbörja den alltid lika underbara barmarksträningen.

***

Videointervjuer var det ja, det kommer på bloggen under hösten 🙂

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.