Bronset är hemma!

0

Efter gårdagens besvikelse fanns bara ett mål hos Frölunda J18, att avsluta säsongens sista match med vinst!

425 personer hade tagit sig till Åby ishall för att se bronsmatchen mellan Frölunda J18 och Brynäs IF´s dito. Många kallar bronsmatchen för den riktiga finalen då det var de starkaste J18 lagen som spelade matchen på lördagsförmiddagen. Frölunda började bäst, de åkte skridskor och Brynäs keepern Jonas Johansson tvingades till ett par räddningar tidigt i inledningen av perioden. Dock märktes det att det var två lag som var nervösa, båda hade förlorat sina respektive semifinaler och ville lämna turneringen med en medalj i bagaget. Första perioden bjöd på en del slarv och Frölundatränaren Björn Liljander var aktiv i båset för att se till så hans spelare hade huvudet med sig. Matchens första mål föll efter 17 minuter och 49 sekunder där Erik Karlsson vinner pucken på tekning, ger den till Andreas Johnson som ger tillbaka den till Erik bakom mål, Erik kollar upp, ser Sebastian Collberg helt fri i slottet, lägger en smörpass som Collberg bara behöver hänga i nätet bakom Brynäskeepern. Resultatet stod sig perioden ut.

Andra perioden var en av de sämre i år, där båda lagen bjöd på mycket slarv, missade solklara chanser och dåligt powerplay. Dock ska tilläggas att båda lagen spelade varsin tuff match dagen innan så att hålla fokus en hel match dagen efter har man överseende med. Perioden blev mållös.

Jag pratade lite med tränare Björn Liljander efter matchen som berättade att han tog ett snack med grabbarna i andra periodpausen som handlade om att ”inte gå i samma fällor som i semifinalen mot Rögle BK, en match är 60 minuter och det gäller att jobba hårt och inte tro att något är klart”. Det gav effekt för  Frölunda kom ut som ett nytt lag i tredje, de spelade med fokus och kontrollerade matchen bra. Redan efter en minut tog Frölunda ledningen genom Gustav Rydahl som styrde in den för dagen bäste spelaren Sonny Hertzbergs skott från blå. Brynäs protesterade och ville få det till hög klubba men efter en stunds konferens vid utvisningsbåset godkändes målet, 2-0. ”Gurra” säger till mig när jag träffar honom i Frölundaborg att ”Det var hög klubba.” ”Det var Spelet böljade fram och tillbaka en stund innan det var dags igen, Firma Johnson/Perstedt snurrar i Brynäs zonen och Johnson utökar ledningen till 3-0 för hemmalaget. Åtta minuter senare dödar Frölunda och Gustav Rydahl matchen med sitt 4-0 mål. ”Gurra” kommer på vänstersidan, drar på ett skott som ställer Brynäs målvakt Jonas Johansson helt. Innan matchen var över hann Brynäs IF putsa till siffrorna, gästerna gjorde två mål men Frölunda var aldrig riktigt hotade, det skiljde för mycket spelmässigt lagen emellan. Jag har under säsongen plussat för Gustav Rydahl som en talangfull stenhård spelare och idag var ingen skillnad. Gustav gjorde det viktiga 2-0 när matchen stod och vägde och fastställde slutresultatet 4-2.

Medan jag står och väntar på att få en sista kommentar av tränaren Björn Liljander kommer Frölundas nr 45 Anton Blidh gående, Anton som klev av groggy i första perioden efter att ha fått en stenhård tackling som resulterade i lite huvudvärk och en blåtira säger att ”Det känns surt, vi hade velat spela om guldet, men vi vinner nästa år.”

Det var en lättad tränare som jag träffade efter matchen, målet var att vinna säsongens sista match och idag gjorde dom det även om valören inte var den som de egentligen ville ha. ”Det var skönt att vinna sista matchen för säsongen, även om grabbarna hade velat spela den sena matchen idag så var det starkt att hitta ny energi och vinna. Tack för stödet under säsongen, vi ses i höst” säger Björn samtidigt som vi skakar hand och skiljs åt.

Mina Plus idag:
+++++ Sonny Hertzberg – spelade stabilt och med pondus hela matchen, spred ett defensivt lugn på isen, gjorde kloka avvägningar och assisterade till 4-0 målet.
++++ Gustav Rydahl – Sliter som ett djur i match efter match, blandar poängskörden med retfulla kommentarer och hårda tacklingar på motståndarna.
+++ Mathias Israelsson – Allt som allt gjort ett bra JSM, stor talang som kommer att ta flera kliv till nästa säsong
++ Sebastian Collberg – 1-0 målet idag var en delikatess, teknisk, talangfull spelare, även om ryktet placerar honom i nordamerika redan nästa säsong så hoppas jag att han stannar i svensk ishockey minst en säsong till.
+ Erik Karlsson – Åker skridskor, sliter över hela banan, visar känslor, jobbig för motståndarna att möta

Jag vill tacka både spelare och ledare i Frölunda J18 för den här säsongen, det har varit hur skoj som helst att följa er och ser med spänning fram emot säsongen 2012/2013.

För videointervju med Erik Karlsson och Björn Liljander direkt efter matchen, se Frölunda HC´s officiella hemsida

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.