Tror SAIK är helrätt för John Klingberg!

1

John Klingberg från tiden i Frölunda

Alla vi som följt John Klingberg både i juniorlaget och i Frölundas A-lag vet vilken kapacitet den grabben besitter i det offensiva spelet. Det är defensiven han behöver jobba med och både Frölunda HC och Jokerit i SM Liiga var fel klubbar för John där han i lugn och ro kunde förbättra sig, därför tror jag att SAIK med en erkänd filosofi för deras juniorer är helrätt. Där kommer han att ges den tid han behöver att utveckla sin defensiv utan den press som annars följer i de stora klubbarna.

Johns spelstil påminner om Ottawa Senators succéback Erik Karlsson, han blandade och gav friskt i elitserien men med rätt förtroende så är han numera en stjärna  med en förbättrad defensiv och en ruskigt offensiv kraft att räkna med i NHL. Det är precis vad även John kan bli med rätt förutsättningar och i Skellefteå kan och kommer han att få det.

Skellefteåsonen, författaren och hockeybloggaren Jonas Fahlman intervjuar Skellefteå AIKS tränare Anders Forsberg som säger följande om John: ”- Det är en offensiv back, spelskicklig, bra passningsspelare och med jättestor potential. Han påminner lite om David Rundblad i spelstilen – fast nu kanske vi inte ska sätta de kraven på honom. Men säg att John är lite där David var för två år sedan.” För hela intervjun, klicka HÄR

Jonas Fahlman säger till blogg.pucksnack.com på frågan vad John kommer att bidra med: ”- Jag är försiktigt positiv till John i Skellefteå AIK. Han har en grym offensiv potential och laget spelar offensivt. De har förmågan att locka fram det bästa från talanger.”

Jag tycker det är riktigt kul att John Klingberg är tillbaka i svensk ishockey och jag kommer att följa hans framfart i SAIK.
Lycka till John och vi ses i Göteborg framöver!
Missa inte Johns debut i den gulsvarta matchtröjan imorgon mot Brynäs IF. Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med start 15:55

XP

Hockeybladet

 

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

1 kommentar

  1. Fast Erik Karlsson hade kommit betydligt längre i sin utveckling än vad John har gjort. Visst han gjorde en del fadäser men var ett större hot framåt än vad John är. John har jättemycket talang men har han moralen att ta det sista steget? Tycker en spelare som John ska kunna dominera i J-VM på samma sätt som Erik gjorde men han var ganska blek i den turneringen. Hoppas dock att det går bra för honom i SAIK och att han ger sig fan på att bli bättre, då kan han bli bra.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.