Det blev förlust i omstarten…

0

Äntligen har J20 Super Elit startat om. Det är alltså nu det ska avgöras vem som får hemmafördel i JSM Slutspelets kvartsfinaler!

Vi var ett gott gäng som hade letat oss till arenan i Slottskogen för att se lite rolig juniorhockey och med JVM färskt i minnet så trodde jag faktiskt att det skulle vara fler än det var. Endast 120 personer befann sig i arenan vilket är riktigt dåligt då det under den senaste veckan kommenterats för fullt hur skoj det är med juniorhockey på diverse forum och facebook men snacka går ju. En stor eloge till de som var där!

Frölunda J20 mötte Rögle BK J20, ettan mot tvåan i grundspelet i höstas. Tränarparet Emil Olsén och Lasse Berntsson ställde samma lag på isen som i sista matchen innan juluppehållet. Som vanligt satte hemmalaget press på gästerna från början och skapade ett bra tryck på Röglemålvakten Kevin Lindskoug men trots flera bra chanser från båda lagen slutade perioden mållöst. Med tanke på att Frölunda hade +19 i målskillnad på Rögle i lagens tre tidigare möten under säsongen så var det klart att man hade en viss förväntan på grabbarna men som sagt, juniorhockey är juniorhockey och inget är självklart.

I period två var det stundtals ett lag på isen. Rögle BK pressade och pressade för ett ledningsmål men efter ett bra boxplay av Frölunda kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0 genom Oliver Bohm. Oliver kommer ut ur utvisningsbåset, vrålar till Patrik Näslund som passar upp pucken i banan rätt på bladet på Olivers klubba som får fri gata mot Röglemålet. Oliver drar på ett distinkt dragskott i skäret, pucken tar luft och studsar via ribban in i mål. Riktigt snyggt förarbete av Patrik Näslund som drar en Rögleforward innan han ser och hör Oliver och drar iväg pucken. Efter målet fortsatte Rögle sin press och kunde både en och två gånger kvittera och ta ledningen men målvakten Charlie Torstensson stod pall och bjöd på ett par kvalificerade räddningar. Det syntes på indianerna att de var missnöjda med perioden när det var dags för pausvila och på läktaren där jag satt pratades det om att de måste åka mer skridskor, skjuta mer och gå in på mål och skymma Röglekeepern. Det var förmodligen vad de pratat om i pausen också i omklädningsrummet.

Tredje perioden hann knappt börja, (48 sekunder) innan gästerna kunde kvittera efter att Frölunda slarvat i egen zon. Det blev helt tyst på läktaren, det enda man hörde var Röglespelarna och deras hitresta föräldrar. Fyra minuter senare drabbades Rögle av en utvisning och man tänkte att: nu, nu kommer ledningsmålet för Frölunda men istället kunde Rögle ta ledningen med 1-2 genom ett två mot ett läge. Lagkaptenen Otto Jaksch var missnöjd över sitt ingripande och skrek FAN! samtidigt som han åkte mot båset. Gott att se lite känslor. En del trodde att matchen var avgjord men efter att ha sett dessa juniorer i nästan alla deras hemmamatcher under säsongen så visste jag att de skulle kriga in minst en puck till. Jag fick rätt och matchen gick till övertid efter att Andreas Johnson kunnat kvittera för hemmalaget. Robin Söderqvist drar iväg ett skott mot Röglemålvakten Lindskoug som lämnar en retur ut till vänster där Andreas kommer i full fart, tar pucken och drar till rätt upp i plockhandskrysset från en svår vinkel. Frölunda har svårigheter att få ut pucken ur egen zon och Rögle tar bonuspoängen genom backen Eric Martinsson där pucken på ett turligt slagskott från blå letar sig förbi målvakten Charlie Torstensson.

Överlag en bra match från båda lagen, fartfyllt, målchanser och känslor. Frölunda parkerar i och med att de lyckades ta en poäng på en delad 7 plats i Topp Tio tabellen.

Mina plus idag:
+++++ Charlie Torstensson – Gör en bra match, bjöd på ett par riktigt fina räddningar idag och given etta i J20 och framtidsman för A-laget.
++++ Andreas Johnson – En sniper, rivig och bra spelsinne.
+++ Andreas Öhrnberg – Jobbade hårt idag, hade bra driv i åkningen.
++ Erik Karlsson – Hade ett par bra målchanser idag, åker mycket skridskor, driver på mål.
+ Robin Söderquist – Hårt jobbande, tar gärna en fight med motståndarna för laget, åker skridskor

Ny möjlighet till tre poäng på lördag den 14:e januari då Frölunda tar emot Linköping HC i Frölundaborg. På söndag den 15:e januari ställs Frölunda mot jönköpingslaget Hv71, även den matchen spelas i Frölundaborg! Som vanligt Fri Entré!

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.