Juluppehållet måste ha suttit kvar i benen idag…

2

…för det var en riktigt tråkig match vi bjöds på i Scandinavium, av båda lagen. Detta är varför jag sagt till mig själv att bara se matcherna A laget spelar men inte ställa några krav på dom för det verkar inte spela någon roll alls hur mycket publik som kommer eller hur mycket liv det förs på läktaren, spelarna är osynliga och underpresterar ändå men det är otroligt svårt dock, laget man älskar berör. De är fullkomligt impotenta framåt och bakåt slinker en och annan fladderpuck in pga. att målvakten släpper retur och backarna missar att rensa eller passar en motståndare.

Fredrik Petterssons roll i laget har han totalt missuppfattat, visst, han ska ha cred för att han kämpar men hur mycket får han utträttat? Hans inställning verkar vara att hellre åka och tjafsa med domare efter varje avblåsning och slasha motståndarna de gånger han inte tappar pucken, balansen, missar målet eller skjuter i stolpen istället för att vara den där pådrivande, skridskotuggande jobbiga spelaren som förutom att irritera motståndare på rätt sätt även gjorde sina mål pga. sin respektlösa spelstil… och de släpp han gör bakåt? Testa vrid på huvudet nån gång ibland…

Viktor Svedberg, jag förstår att du är med för att lära dig och få rutinen men du är en av elitseriens största backar, du är stor och tung, använd dina kilon rätt, får du chansen att proppa en motståndare för att stoppa denne från att göra mål, GÖR det!

Mathis Olimb, så otroligt tråkig att titta på, snurr snurr snurr sarghörn. snurr snurr snurr sarghörn snurr snurr snurr sarghörn. snurr snurr snurr tappa puck, kontring… Vad hände med ditt ”raka spel” som du utvecklade under ditt år i USA? Glömde du det i passkontrollen?

Christoffer Persson, skjut mera, för mycket duttande och seg på rören, får du pucken och du har möjlighet att skjuta, gör det då istället för att lägga pucken i rundeln och vända hem för i 8 av 10 fall så är det just pga det som en kontring uppstår. Med poäng så kommer du vidare!

Henrik Tömmernes, Jisses! Hur dålig var inte värmlänningen idag? Hans lilla ”fight” med Timo Pärssinen i sarghörnet var helt och hållet hans fel. Först delar han ut en farlig tackling som han hoppar in och sedan slashar han Timo i sekvensen efteråt? Så gör väldigt unga juniorer som inte vet bättre.

Denna listan kan göras lång men det var framför allt dessa herrar som jag störde mig på idag.

Nu fokus på årets höjdpunkt. JVM 2011/2012.

Där är det grabbar som kämpar och som förstår att att en match är 60 minuter, de är stolta över att vara ishockeyspelare och de krigar hela tiden pga. att de vill komma vidare… Hoppas Frölunda sitter och kollar på JVM… Kanske de får en och annan tankeställare?

På min facebooksida Pucksnack kommer fler av mina tankar löpande…

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

2 Kommentarer

  1. Brukar hålla med dig men tycker att din kritik av flugan är lite hård. Han är trots allt den största pådrivaren i laget, kanske efter Joel. Han producerar bra med poäng och har alltid rätt inställning. Han är väl lite endimensionell ibland med att han ska dra på slagskott i 110 blås istället för att göra en dragning eller skjuta dragskott men får väl hoppas att han utvecklar den sidan.

    Tycker Mathis gör det helt OK ändå. Han har framför allt bättrat på defensiven sen sin förra sejour i VF. Blir lite mycket duttande men han ändå ofta inblandad i de chanser som skapas.

    När det gäller Svedberg håller jag med dig fullständigt. Han måste utveckla fysiken annars kommer han aldrig att behärska sin storlek fullt ut. Mer muskler och mer jävlar anamma. Hade han haft ett mean streak som Foppa hade han blivit en fantastisk back. Nu blir han bara en duglig back som alltför ofta fortfarande gör juniormisstag.

    Tömmernes tyckte jag inte var så dålig idag. Han har sett bättre ut längre under säsongen och gör det ändå helt OK.

    Christoffer Persson och Fredrik Eriksson har dippat en del efter sin fina start. Förhoppningsvis hittar de in på rätt spår igen när backparen är intakta när Pierre och Von Gunten är spelbara igen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.