HockeyAllsvenskan: Södertälje tar viktiga poäng mot Bik Karlskoga

0

Dagens fyra matcher i HockeyAllsvenskan är uppdelade på två pass. Tingsryd vann på övertid borta mot Björklöven och Mora vann stort borta mot AIK på Hovet. Kvällspasset bjuder på två matcher. Västerås som tar emot Timrå, ett Timrå som vunnit 8 raka segrar. I Scnaiarinken är vi på plats där Södertälje tar emot BIK Karlskoga, för tredje gången denna säsong.

Så här såg det ut statistiskt

Björklöven-Tingsryd 3-4 (2-1,1-1,0-1,0-1)

Målen

Björklöven: Oscar Steen, Alex Hutchings, Daniel Norbe

Tingsryd: Anton Svensson 2, David Gustafsson, Roman Semjonov i OT

AIK-Mora 1-5 (1-2,0-1,0-2)

Målen

AIK: Samuel Sjölund

Mora: Johan Persson 2,Nils Thomasson, Ludvig Larsson, Oscar Eklind

Västerås-Timrå 0-5 (0-0,0-1,0-4)

Målen

Timrå: Sebastian Hartman, Christopher Liljewall, Jesper Boqvist, Jacob Blomqvist, Jeremy Boyce-Rotevall

Södertälje-BIK Karlskoga 4-3 (0-1,3-1,1-1)

Målen

0-1 Henrik Björklund

1-1 Evan Bouchard

2-1 Samuel Fageo

2-2Alexandert Leandersson

3-2 Nick Olesen

3-3 Henrik Björklund

4-3 Rasmus Kahilainen

BIK får en smakstart och tar ledningen efter bara 36 sekunder, det är Henrik Björklund som gör sitt 10:nde mål för säsongen när han får en kalas passning av Linus Karlsson och blir i stort sett fri, ingen tvekan och ett rappt skott från tekningscirkeln som Filip Gustavsson i SSK:s mål tvingas släppa in. Efter det så gnetar sig SSK in i matchen och har bud på kvittering men BIK står emot perioden ur.

Andra perioden höll på att få en liknande start men denna gång får BIK inte utdelning, SSK är inte riktigt påkopplade från start. Kvitteringen kommer efter dryga 6 minuter och det är Evan Bouchard som åker och åker och åker och sedan drar till ett hårt skott som går in bakom Tim Juel i Karlskogas mål. Detta höjer intensiteten i matchen och aktivitet hos SSK, i powerplay så tar man ledningen genom Samuel Fagemo som får till ett dundrande skott. Det dröjer inte länge förrän Karlskoga kvitterar även det en smällkaramell. Nu duggar målen tätt, nytt ledningsmål för SSK denna gång en styrning framför mål av Nick Olesen.

Ställningskrig de första 10 minuterna av tredje perioden. Efter en något tvivelaktigt domaringripande, dvs han ingrep inte alls när Rasmus Kahilainen blir fasthållen vid sargen och samtidigt blir av med pucken, lyckas BIK kvittera. Mycket adrenalin och heta känslor som utmynnar i ett rejält slagsmål mellan SSK:s Jacob Dahlström och BIK:s Mikaeal”Daggen” Eriksson båda får naturligtvis matchstraff. När sedan Henrik Björklund drar på sig en utvisning för delaying the game smäller han till igen Evan Bouchard och Rasmus Kahilainen styr in pucken till 4-3. Ett resultat som står sig matchen ut trots att BIK tar ut målvakten i slutet av perioden.

Lite snack med 2 SSK.are och 1 BIK:are

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.