HockeyAllsvenskan: Backtobackmöten för SSK mot både Timrå och Björklöven

0

Södertälje har på dryga veckan haft både borta och hemmamatcher mot Timrå och Björklöven. Timrå har vunnit båda matcherna klart, hemma med 6-2 och i Scaniarinken med 4-0. Förra söndagen låg SSK under med 2-0 uppe i Umeå men kvitterade och tog matchen till förlängning, en förlängning där Björklöven avgjorde efter 13 sekunder.

Södertälje-Björklöven 4-1 (1-0,2-1,1-0)

Matchen

1-0 Emil Aronsson

2-0 Emil Aronsson

3-0 Måns Lidbäck

3-1 Pontus Andreasson

4-1 Samuel Fagemo

En bra första period av SSK som sen senaste matchen har fått tillbaka många spelare som då stod på sjukfrånvarolistan. Pigga ben och snabba omställningar. Södertälje gör också 1-0 efter en något suspekt situation som också videogranskas men det döms mål.

Södertälje fortsätter spela med självförtroende och pressa Björklöven till misstag. Emil Aronsson sätter 2-0 pucken efter att han blivit frispelad av Rasmus Kahilainen. Powerplay för Södertälje och Måns Lindbäck placerad framför mål petar in pucken, vidoegranskning nummer två för dagen och även denna gång döms det mål, 3-0 för SSK. Södertälje drar strax efter målet på sig en utvisning för delaying the game. Med 1 sekund kvar av utvisningen reducerar Björklöven genom Pontus Andreasson som slår in pucken bakom Filip Gustavsson i Södertäljes mål.

Tredje perioden fortsätter Södertälje att hålla Björklöven stången, mer kämpa en skönspel kanske. Björklöven tar ut målvakten med knappa 4 minuter kvar av perioden och går för reducering och kvittering. Löven vill väldigt mycket och det slutar med att man drar på sig en offensiv utvisningmed knappa 3 minuter kvar. Samuel Fagemo snor åt sig pucken bakom mål Björklövens mål och sätter 4-1 för Södertälje.

Övriga matcher denna söndag är

BIK Karlskoga-MoDo 4-3 ot (1-1,2-0,0-2,1-0)

Väsby-Västerås 2-3 ot (1-0,0-0,1-2,0-1)

Timrå-Almtuna 4-0 (2-0,2-0,0-0)

Vita Hästen-Mora 2-3 ot (0-2,2-0,0-0)

För utförlig information och statistik från matcherna klicka här

Vi fick en pratsund med två SSK.are och en Björklövenspelare

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.