HockeyAllsvenskan: En tuff matchvecka för SSK startar med 3 poäng hemma mot BIK

0

En tuff vecka stundar för Södertälje med match varannan dag och möten med BIK Karlskoga på hemmaplan samt Timrå och Björklöven på bortaplan

Södertälje-BIK Karlskoga 4-2 (2-0,2-1,0-1)

1-0 Anton Heikkinen

2-0 Jacob Dahlström

2-1 Axel Begkvist

3-1 Evan Bouchard

4-1 Anton Heikkinen

4-2 Aleksi Rekonen

Södertälje tar ledningen i powerplay efter dryga två minuter, Anton Heikkinen står placerad framför mål och får ett pass från Måns Lindbäck som står parallellt med BIK:s målvakt. När det är dags för BIK att spela powerplay passar SSK på att gör 2-0, det är Jacob Dahlström som bryter vid sargen, får ut pucken till Matt Bailey, jagar sedan själv med och får tillbaka pucken, sätter den snyggt i nät bakom Stefan Steen i BIKmålet. Södertälje går till pausvila med 2-0 i ryggen.

Andra perioden är dryga 5 minuter gammal när BIK i powerplay reducerar genom ett skott från blå av Axel Bergkvist. Nytt mål i powerplay och nu är det SSK som gör det, ett slagskott av Evan Bouchard. Utvisningarna duggar tätt så även målen när Anton Heikkinen sätter sitt andra för kvällen. Heta känslor och ett grinigt BIK mynnar ut i varsitt matchstraff när BIKs Arvid Aronsson och SSK:s Rasmus Kahilainen drabbas samman.

BIK pressar SSK till misstag under större delen av perioden och får också utdelning när SSK dra på sig en utvisning. BIK:s reducering kommer när det står 13.44 på klockan. När det återstår ca 3 minuter tar BIK ut målvakten och går för reduceringen tuffa tag framför Filip Gustavsson i SSK:s mål renderar lite utvisningar. Trots några tappra försök lyckas inte SSK få in pucken i tomt mål utan matchen slutar med SSKvinst, 4-2

Övriga matcher i kväll

Väsby-Vita Hästen 2-5 (0-3,2-1,0-1)

AIK-Tingsryd 3-0 (0-0,2-0,1-0)

För utförlig statistik klicka här

Vi fick en pratstund med två nöjda SSK:are

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.