HockeyAllsvenskan: Västervik tog sig till slutspelsserien och Västerås knep femteplatsen

Omgång 52 och därmed sista omgången innan slutspel, kvalserie och semester. Kittlande ändå att sista omgången har betydelse för placering och slutspelsplats. Vilket lag ska ta sig till slutspel och ska SSK behålla sin femteplats? Det är bara matchen på Hovet där AIK tar emot Karlskrona som är ”betydelselös” och heller inte kan påverka något annat lags placering eller poäng.

Vita Hästen-Almtuna 4-0 (2-0,0-0,2-0)

Hästen har innan match fortfarande häng på femteplatsen, orkar ett redan HAklart Almtuna ladda om? Det gjorde dom inte utan Vita Hästen vinner rätt komfortabelt.

Kristianstad-Timrå 3-4 o (0-1,2-0,1-2,0-1)

Kan Timrå mäkta med att ösa in mål på ett redan kvalklart Kristianstad för att nå den åtråvärda andraplatsen? En jämn match ändå nu får Timrå rikta in sig på slutspelserien.

BIK Karlskoga-MoDo 2-4 (1-1,1-1,0-2)

BIK är klar 4 fyra och kan inte kliva uppåt eller neråt i tabellen, MoDo däremot måste ta minst 1 poäng för att vara säker på sin andraplats, kan man hålla nerverna i styr? Det blir alltså Modo som får möta Björklöven i HA finalen.

Björklöven-Mora 6-4 (0-1,4-0,2-3)

Kanske på pappret den svåraste fightern för ett av de lag som jagar slutspelsplats. Mora stretade på bra men mot seriesegrarna Björklöven var uppgiften lite för övermäktig

AIK-Karlskrona 4-0 (3-0,1-0,0-0)

Den enda matchen som inte påverkar varken placering varken för lagen på plan eller nåt annat lag.

Tingsryd-Västerås 2-4 (0-1,1-1,1-2)

Tingsryd har, om än minimal, chans att nå slutspelsserien, mot ett Västerås som måste slåss med näbbar och klor för en högre placering. Det blev till slut Västerås som drog det längsta strået och knep den åtråvärda femteplatsen.

Vi är på plats i Plivit Arena i Västervik där Södertälje är på besök. Södertälje som vill stanna kvar på den femteplats man klev upp på i onsdags samtidigt som Västervik vill behålla sin slutspelsplats men känner flåset i nacken från både Mora och Tingsryd

Västervik-Södertälje 3-0 (1-0,0-0,2-0)

Målen:

1-0 Erik Ullman

2-0 Peter Krieger

3-0 Emil Eriksson

Västervik gick all in och kunde på eget begå säkra sin plats i slutspelsserien. Södertälje förlorade sin femteplats och en bonuspoäng men fick sina bortaboogieteam, Västervik och BIK Karlskoga hemma istället för borta.

För utförlig statistik fråm omgången klicka här

Spelschemat för slutspelsserien

Vi fick lite tränarkommentarer efter grundserie och innan slutspel

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.