HockeyAllsvenskan: Näst sista omgången bjöd på lite omkastningar i tabellen

Näst sista omgången av grundserien i HockeyAllsvenskan. Björklöven är redan klara seriesegrare men vilket motstånd de kommer att få i den HockeyAllsvenska finalen är ännu ej klart då Modo på andra plats och Timrå på tredje plats, innan nedsläpp, har lika många poäng. I botten är AIK redan klara för negativt kval men vilka de får sällskap av är ej klart, Almtuna är lite i förarsätet med 2 poängs försprång mot Kristianstad precis under strecket.

Västerås-Vita Hästen 0-1 (0-0,0-1,0-0)

En match där det står en hel del på spel för båda lagen. Västerås vill behålla sin femteplats men både Vita Hästen och SSK har chans att knipa den från Västerås. En match där Västerås ägde spelet men Vita Hästen grep halmstrået och vann med det enda mål som gjordes

Almtuna-Kristianstad 4-0 (0-0,2-0,2-0)

En match med krampkänning kan man nog säga, det lag som förlorar är det nog stor risk att det hamnar under strecket. denna seger för Almtuna betyder att det är Kristianstad som får spela negativt kval.

Mora-Västervik 2-3 (0-2,0-0,2-1)

Ett Mora som fortfarande är på slutspelsserieplats men har både Tingsryd och Västervik och med en liten teoretisk chans även Karlskrona, flåsande i nacken. I och med vinsten så kravlade sig Västervik upp på slutspelsplats och petade ner Mora under strecket.

Karlskrona-BIK Karlskoga 1-2 (0-0,1-2,0-0-0)

Ska ett jagande Karlskrona kunna ta poäng mot ett Karlskoga som varken kan gå uppåt eller neråt i tabellen? Det blev till slut BIK som vann denna match och speklade bort Karlskrona från slutspelsplats

Timrå-Björklöven 3-4 (0-1,1-2,2-1)

En match som kan betyda HAfinalplats för Timrå mot ett mätt/nertränat Björklöven? Det är i alla fall förutsättningarna innan match. Det blev till slut en jämn match men Timrå lyckades inte dra nytta av hemmafavör och spelade nog här bort sina chanser till HAfinal.

MoDo-Tingsryd 6-1 (1-0,3-1,2-0)

Förutsättningarna innan match är ett Modo som vill behålla sin finalplats och Tingsryd som fortfarande har chans att ta sig till slutspelsserien. Modo såg nog till i och med denna vinst till att knipa andraplatsen och i och med det få möta Björklöven i HAfinalen. Tingsryd har fortfarande en teoretisk chans att nå slutspel

I Scaniarinken är AIK på besök mot ett redan slutspelsklart SSK men som vill högre upp i tabellen för chans till bonuspoäng samt en extra hemmamatch.

Södertälje-AIK 4-1 (3-0,0-0,1-1)

publik 3745

1-0 Alexander Falk

2-0 Nick Olesen

3-0 David Berg

4-0 Anton Blomberg

4-1 John Henrion

För utförlig statistik klicka här

Vi fick enpratstund med två SSKspelare

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.