HockeyAllsvenskan: ”Invasion Templet” med över 6000 i publiken ser SSK vinna över Kristianstad

0

Med mindre än 10 omgångar kvar så börjar det dra ihop sig ordentligt runt alla streck. vi är inne i omgång 46 med 5 matcher på fredagskvällen och de resterande 2 under lördagen. I Södertälje är det gratismatch ”Invasion Templet” med säsongens bästa publiksiffra.

Mora IK  –  HC Vita Hästen 0-4 (0-3,0-0,0-1)

Detta är Moras andra tunga förlust denna vecka trots det hänger man fortfarande kvar på slutspelsplats om än på en skör tråd.

Karlskrona HK  –  Almtuna IS 1-0 (1-0,0-0,0-0)

En målsnål och rätt händelsefattig match där Karlskrona jagar slutspelsplats och Almtuna som har ett jagande Kristianstad strax under kvalstrecket fortfarande bakom sig

MODO Hockey  –  Västerås IK 4-0 (1-0,2-0,1-0)

Viktig vinst för Modo som håller undan på sin andra plats med Timrå fortfarande 3 poäng efter.

Timrå IK  –  AIK 6-1 (2-0,2-1,2-0)

Timrå ligger fortfarande på tredje plats 3 poäng efter Modo, vinsten mot AIK byggde på deras målskillnad som kan visa sig var viktig i slutändan. AIK distanserar sig mer och mer till lagen ovanför och för att kravla sig över strecket behöver man vinna alla sina återstående matcher samtidigt som Almtuna förlorar alla sina.

Västerviks IK  –  BIK Karlskoga 1-2 (0-0,1-1,0-1)

Västervik har häng på slutspelsplats samtidigt som BIK är ganska säker på sin slutspelsplats men vill förstås ha med sig hemmafördel samt så många poäng som möjligt i en slutspelsserie. En jämn match där till slut BIK står som segrare.

Björklöven-Tingsryd 5-2 (2-1,1-1,2-0)

Björklöven ångar på och är nu uppe på 109 poäng på 46 matcher det är tangerat poängrekord för Hockeyallsvenskan ett flertal lag har kommit upp i det, dock vid olika antal matcher. Tingsryd härjar fortsatt i ingenmansland men fortfarande med chans på slutspelsplats

Södertälje-Kristianstad 5-1 (3-0,0-1,2-0)

Målen:

1-0 Christopher Liljewall

2-0 Ludwig Blomstrand

3-0 Christopher Bengtsson

3-1 Malte Sjögren

4-1 Martin Janohls

5-1 Hugo Gustafsson

sammanfattning

En första period som är SSK:s både i skott och mål man vinner klart den perioden med 3-0.

Den andra periodens början har man chans när man får ytterligare ett pp. Slarv från SSKback på blå resulterar i stället i ett boxplay mål för Kristianstad och reducerar till 3-1. SSK för sedan en straff när Ludwig Blomstarnd kommer fri och dras ner. Hugo Gustafsson lägger straffen men målvakten Christian Engstrand i Kristianstadsmålet läser av situatioenen och får ut benskyddet och räddar.

Lite känslor och lite utvisningar präglar den tredje perioden inga mål i något powerplay. När det är ca 6 minuter kvar av perioden ökar SSK på sin ledning till 4-1 genom Martin Janohls framspelad av Christopher Bengtsson. Nya utvisningar och liten irriterat, Kristianstad chansar och tar ut målvakten , det resulterar i mål i tom kasse av Hugo Gustafssson

För utförliig matchstaistik klicka här

Vi fick en pratstund med en målvakt som varist på vinnarspåret en tid

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.