HockeyAllsvenskan: Almtuna vinner på straffar mot SSK

0

Ikväll fullbordas omgång 45 med 6 matcher. Det känns som varje match just nu har slutspelskaraktär och varje liten poäng är viktig. Vi befinner oss i Uppsala för matchen Almtuna-SSK.

Så här ser spelprogrammet ut i dag

Vita Hästen-Björklöven 3-5 (2-2,1-1,0-2)

MoDo-Timrå 2-3 (2-1,0-2,0-0)

Tingsryd-Västervik 5-1 (2-1,1-0,2-0)

Västerås-Karlskrona 3-2 (0-0,1-2,2-0)

Kristianstad-Mora 9-2 (3-1,4-0,2-1)

För utförlig matchstatistik klicka här

Almtuna-Södertälje 4-3 straffar (1-1,2-2,0-0,0-0,1-0) )

Målen

1-0 Tobias Åhström

1-1 Hugo Gustafsson

2-1 Calle Åsell

2-2 Lucas Carlsson

3-2 Hugo Gustafsson straff

3-3 Marcus Karlström

Sammanfattning

Trevande inledning av båda lagen men det är Almtuna som tar ledningen i mitten av perioden när Tobias Åhström får stå behagligt ren framför Alexander Sahlin i SSK:s mål och sätter pucken i nät. I slutet av perioden drar SSK på sig en utvisning och då kliver bpspecialisten Hugo Gustafsson fram, bryter en passning på blå och blir fri med Almtunas målvak Jonas Arntzen, inget problem för Gustafsson och det är utjämnat.

Slarvigt spel i egen zon av SSK och under en avvaktande utvisning så gör Almtuna 2-1 efter en tilltrasslad situation framför SSK:s mål, sist på pucken är Calle Åsell. Almtuna får upp farten och strax efteråt kommer Tobias Åhström fri och dras omkull av August Berg och nytt powerplay för Almtuna. Olesen hakas sedan i offensiv zon och powerplay för SSK som man utnyttjar och Lucas Carlsson knäpper in 2-2 pucken. Två utvisningar på rad för SSK och Måns Lindbäck kommer fri och får med sig en straff. En straff som Hugo Gustafsson lägger in. Fortfarande 5 mot 3 för Almtuna och puck mot mål som Alexander Sahlin tappar in och det är utjämnat.

Tio sekunder in perioden kommer SSK 2 mot 1 Olesen lägger en passning till Blomstrand som skjuter rakt på målvakten. Utvisningar åt båda håll men ingen utdelning i powerplay. Båda lagen vaskar också fram chanser men en hel del oskärpa i avslutningarna gör att perioden blir mållös och går till förlängning.

En förlängning där Almtuna gör mål men målet videogranskas och döms bort . Strax efteråt drar SSK på sig en utvisning och Almtuna spelar 4 mot 3 och har ett skott i stolpen. Det blir inget mål och matchen går till straffar

Straffläggningen

Lucas Carlsson,SSK gör mål

Marcus Karlström,AIS, skjuter Sahlin räddar på mållinjen och detta mål videogranskas också och döms mål

Nick Olesen,SSK missar

Sebastian Fakt,AIS, gör mål på Alexander Sahlin

Ludwig Blomstrand, SSK,missar

Bonuspoängen går till Almtuna

Vi fick en pratstund med Guldgallrets ”wild card”

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.