HockeyAllsvenskan: Södertälje tar en viktig seger över Västerås hemma i Scaniarinken

0

Kvällens tre matcher i HockeyAllsvenskan fullbordar omgång 44. Vi befinner oss i Scaniarinken där Södertälje tar emot Västerås. Det spelas också viktiga matcher både i Timrå och på Hovet.

Timrå som tar emot BIK Karlskoga har innan denna match lika många poäng och jagar båda två Modo på andra plats.

Timrå-BIK Karlskoga 4-0 (0-0,1-0,3-0)

Tingsryd jagar en playoffplats och gästar alltså Hovet och ett AIK som behöver få in lite vinnarmentalitet innan kvalserien, för där tror jag att de hamnar till slut. Tingsryd ligger innan denna match 6 poäng efter Mora på åttonde plats.

AIK-Tingsryd 1-0 (0-0,1-0,0-0)

I Södertälje är det alltså Västerås som är på besök en match som kan göra mittskiktet något mera tight poängmässigt.

Södertälje-Västerås 4-2 (2-1,2-0,0-1)

Publik 3068

målen

1-0 Anton Blomberg

2-0 Martin Janohls

2-1 Viktor Hertzberg

3-1 Filip Ahl

4-1 Måns Lindbäck

4-2 Anthon Eriksson

Avvaktande första tio minuter, sedan drog SSK ur proppen när man i powerplay gjorde 1-0 genom Anton Blomberg. SSK:s andra mål kommer efter dryga 12 minuter när Christopher Bengtsson jobbar kvar en puck i anfallszon och Martin Janohls knackar hårt i sen och vill ha puck, får det och smäller in 2-0. Repliken från Västerås kommer snabbt då Viktor Hertzberg skrinnar sig fri och sätter reduceringspucken bakom Fredrik Bergvik i Södertäljes mål.

Powerplay för Södertälje efter knappa fem minuter men resultatlöst, inget ordnat spel riktigt men strax efteråt gör Filip Ahl sitt första mål i SSKtröjan när han efter en spelvändning kommer ångandes på vänsterkanten och får på ett skott som går in bakom Jesper Myrenberg i Västerås mål. Södertälje drar på sig en utvisning och då kliver boxplayspecialisten Måns Lindbäck in och gör 4-1 snyggt framspelad av Hugo Gustafsson. När det återstår dryga minuten drar SSK på sig två utvisningar i följd och Västerås får chansen i spel 5 mot 3. Något man inte kan utnyttja i denna period samt att Bergvik i Södertäljes mål storspelar.

SSK börjar perioden i 3 mot 5 i 15 sekunder det reder man ut, man fixar också 4 mot 5 utan insläppt mål och går till anfall så man får ner tekning i anfallszon. Västerås får sedan spela powerplay men gör det inte bättre än att med 15 sekunder kvar av pp drar på sig en utvisning och det blir pp för SSK. Inget mål nu heller och lite geistlös hockey. Det är något som Västerås utnyttjar och reducerar till 4-2 efter 8.36, sist på pucken är Anthon Eriksson. Västerås får chans i powerplay när det återstår 6.39, Hugo Gustafsson jobbar frenetiskt i bp och får så när med sig pucken i ett anfall men tar sedan några extra varv och dödar tid. Drygt 2 minuter kvar av perioden och Västerås tar ut målvakten och SSK drar också på sig en utvisning men ett tätt försvar av Södertälje med Fredrik Bergvik i huvudrollen som inte släpper någon puck förbi sig.

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med en ny spelare i SSK samt en comebackande efter skada

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.