HockeyAllsvenskan: Viktiga streckmatcher i omgång 42

0

Den HockeyAllsvenska finalen, slutspelsserien samt kvalserien är bara 10 omgångar bort. Denna omgång nr 42 är uppdelad på fredag och lördag. Underfredagskvällen spelades 5 matcher, alla viktiga runt de 3 strecken.

Västervik-Almtuna 4-3 (1-0, 0-1, 3-2)

Almtuna är i stort behov av poäng med sin placering precis ovanför kvalstrecket. En jämn match målmässigt där Västervik var i tvåmålsledning vid två tillfällen. Det var oavgjort efter 2 perioder men i den tredje gjorde Västervik ett litet ryck. Almtuna jagade nästan ifatt och man tog också ut målvakten på slutet men kom inte närmare och förlorade med uddamålet.

Mora-Modo 5-4 (1-1, 0-1, 4-2)

Mora huserar i ingemansland men med chans att ta sig upp över slutspelsstrecket. Mora har också en uppåtgående trend. Modo som ligger på andra plats vill i sin tur vill gärna distansera sig till Timrå som jagar närmast under strecket till den HockeyAllsvenska finalen. Lagen följs åt till 2-2 sen drar Mora ifrån till 5-2 innan Modo vaknar till igen. Man lyckas också nästan men Mora håller emot och vinner med uddamålet.

BIK Karlskoga-Vita Hästen 6-4 (0-1, 3-3, 3-0)

Vita Hästen tar ledningen i första perioden i dubbel shorthand kan man säga, vid spel 3 mot 5 snor Christopher Fish åt sig pucken och gör 1-0 för Hästen. Inom loppet av 5 minuter i den andra perioden gjordes det 5 mål, 1 mål i minuten kan man säga. Innan perioden är slut har Vita Hästen återtagit ledningen och leder med 4-3. I den tredje perioden är det traditionell BIK vändning och man vinner till slut matchen med 6-4. Är den sedvanliga Januaridipen för BIK över nu månntro?

Timrå-Tingsryd 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

En annan viktig match kring både strecket om andraplatsen samt slutspelsstrecket är denna match. Timrå vill ju gärna lägga beslag på andraplatsen och Tingsryd krigar om att ta sig till slutspel. Timrå har väl haft lite sviktande form den senaste tiden dock. En jämn match där Timrå med nöd och näppe bärgar 3 poäng och närmar sig Modo i kampen om andra platsen.

Björklöven-Västerås 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

En målsnål match där Västerås startade stark och tryckte tillbaka Björklöven som dock hade en storspelande Joe Cannata i mål. Det enda målet i matchen kom i den andra perioden. Västerås fortsatte att trycka på och tog också ut målvakten i slutet av den tredje perioden men utan resultat. Björklöven fortsätter att vara i topp nu 7 poäng före Modo.

Under Lördagen fullbordas omgången med 2 matcher och först ut är

Kristianstad-AIK 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)

Kristianstad hade i denna match chans att närma sig Almtuna som ligger över kvalstrecket. Man tog inte den chansen och ett så gott som avhängt AIK lyckades sprattla till igen, vilket jag tror att de kommer att göra flera gånger innan grundserien är slut.

Vi är på plats i Scaniarinken för att följa den sista matchen i denna omgång, en match som är oerhört viktig för båda lagen i kampen om slutspelsplats.

Södertälje-Karlskrona 3-2 (0-0,1-2,2-0)

publik 3035

målen

0-1 Janne Kivilahti

0-2 Niklas Johansson

1-2 Sebastian Bengtsson

2-2 Ludwig Blomstrand

3-2 August Berg

Sammanfattning

En mållös men dock inte händelselös första period. Södertälje hade chansen i fem mot 3 men lyckades inte få in nåt mål trots några bra chanser.

Karlskrona lyckas med det som inte SSK lyckas med, att göra mål i powerplay då har det gått dryga 2 minuter av andra perioden. Karlskrona fortsätter trycka på och gör också 2-0 när SSK är riktigt på hälarna. En snabb replik i ett flygande anfall reducera SSK genom Sebastian Bengtsson, det är blott 28 sekunder mellan målen.

Smakstart för SSK i tredje perioden, powerplay och Ludwig Blomstrand får sikta länge och smäller dit kvitteringspucken. Ledningsmålet för SSK kommer när det återstår ca 7 min och det är August Berg som kommer direkt från avbytarbåset och får på ett kanonskott som är otagbart för Tanner Jaillet i Karlskronas mål. I slutminuten tar Karlskrona ut målvakten men kommer inte närmare än en puck på mållinjen och SSK vinner med 3-2

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med Alexander Falk som är tillbaka efter en långvarig skada samt Hugo Gustafsson som berättar lite om JVM äventyret.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.