HockeyAllsvenskan: Idel bortasegrar i kvällens matcher och 3 blytunga poäng för Södertälje

0

En fredagskväll i HockeyAllsvenskan bjuder på 4 matcher. Vi har tagit oss till Mora där Södertälje gästar. Södertälje som är strax ovanför slutspelsstrecket med Mora jagande strax under.

Dagens matcher ser ut så här

BIK Karlskoga-Almtuna 5-6 OT (1-2,1-3,3-0,0-1)

BIK Karlskoga har länge funnits med i toppstriden om platsen till den HockeyAllsvenska finalen. Den senaste tiden har man dock dippat lite och förlorat kontakten med lagen ovanför det magiska strecket. Dagens match var inget undantag, trots en rejäl uppryckning i tredje perioden är det Almtuna som går segrande ut ur striden.

Tingsryd-Kristianstad 5-7 (0-2,2-4,3-1)

Kristianstad som efter en bra inledning av säsongen har sjunkit som en sten ner under strecket. Dom gästar ett Tingsryd som har slutspelsplats inom räckhåll men då behöver de vinna, åtminstone på hemmaplan. Även i denna match rycker bortalaget åt sig en betryggande ledning inför tredje perioden och även här kämpar sig hemmalaget in i matchen men kommer inte närmare än 1 målsunderläge innan Kristianstad sätter segerpucken i tom bur.

AIK-Västerås 3-4 OT (0-2,1-0,2-1,0-1)

Det känns som AIK får rikta in sig på kvalspel, visst de sprattlar till ibland som nu senast när man vann borta mot Karlskrona, och de kan nog sätta käppar i hjulen för fler lag innan grundserien är slut. Detta är den andra matchen under kvällen som går till förlängning trots ledning för bortalaget. AIK kämpar sig tillbaka och utjämnar men i förlängningen är det Västerås som drar det längsta strået.

Mora-Södertälje 3-4 (0-2,1-2,2-0)

Målen

0-1 Nick Olesen

0-2 Martin Janolhs

0-3 Sebastian Bengtsson

0-4 Hugo Gustafsson

1-4 Oscar Eklind

2-4 Dustin Gazley

3-4 Mattias Nörstebö

En match i regionen slutspelsstreck som betyder mycket för båda lagen. När lagen möttes här i höstas så ledde SSK med 3-1 inför den tredje perioden. Mora vände och vann matchen 4-3. Kan vi förvänta oss ett liknande scenario idag när nu SSK leder med 4-1 inför den tredje perioden? Ja det var snubblande nära med ett vilt forcerande Mora i slutperioden men denna gång lyckades SSK hålla undan och bärgade hem 3 blytunga poäng i kampen om att ta sig till slutspel

De tre resterande matcherna spelas under lördagen

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med 2 SSK spelare samt 1 Moraspelare

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.