HockeyAllsvenskan: Skadedrabbat SSK tar 3 poäng på Hovet

0

Fredagsmys på Hovet, eller ja i HockeyAllsvenskan i alla fall. Idag bjuds det på 5 matcher i omgång 38, de resterande 2 spelas under lördagen

I norr är det derby i toppen kan man säga där Björklöven tar emot Timrå två lag som av många tippas spelas den HockeyAllsvenskan finalen.

Björklöven-Timrå 7-2 (2-2,1-0,4-0)

Övriga matcher denna kväll är som följer

Kristianstad-Almtuna 2-3 (0-0,1-0,1-3)

Västervik-Mora 3-2 straffar (1-0,1-2,0-0,0-0,1-0)

Tingsryd-MoDo 0-3 (0-0,0-1,0-2)

För utförlig information om matcherna klicka här

På Hovet där vi är idag är det tröjceremoni för en av AIK:s stora profiler Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson, detta sker innan matchen mot SSK. Där vi är på plats.

AIK-SSK 1-3 (0-2,1-0,0-1)

målen

0-1 Nick Olesen

0-2 Ludwig Blomstrand

1-2 Jacob Dahlström

1-3 Nick Olesen

Sammanfattning

Båda lagen har några bra chanser i början men det vassaste är SSK:s stolpskott efter ca 5 minuter. Det är också SSK som sedan tar ledningen efter dryga 6 minuter och det är Nick Olesen som får stå fri framför mål och slå in en retur. AIK får sedan chans att kvittera i powerplay efter knappa 11 minuter, något man inte lyckas med trots några chanser men Alexander Sahlin i SSK:s mål låter sig inte överlistas. Kladd på blå av AIK och Nick Olesen bryter och spelar fram till en fri Ludwig Blomstrand som inte gör något misstag och det är 2-0 till SSK med dryga 2 minuter kvar av första perioden. Christopher Liljewall har sedan chans att öka på ledningen när han placerad framför mål lägger pucken i famnen på Mika Järvinen i AIK:s mål.

Chans för AIK till reducering i början i början av perioden när en fladderpuck studsar framför Sahlin men han kniper den. SSK bjuder in AIK i alla fall spelmässigt när man vid ett flertal till ger dom pucken i AIK:s anfallszon men de tar inte vara på de chanserna istället under en avvaktande utvisning så gör man 1-2 och det är Jacob Dahlström som kommer i ett fri läge och inte gör något misstag. Det är AIK som har startat den här perioden bäst och stressar och pressar SSK till misstag. Stärk av sitt mål och med hemmapubliken i ryggen kopplar man ett litet grepp om den här perioden. Med 7 minuter kvar av perioden är det SSK:s tur att få spela powerplay inte heller SSK får det att stämma i denna spelform. AIK vinner denna period med 1-0 och jämnar till siffrorna.

AIK trycker på för en kvittering ifrån stort sett nedsläpp i den tredje perioden, ett något decimerat SSK som även fått centern Martin Janolhs skadad i andra perioden och som har klivit av inför den tredje. Det är spel mot ett mål och SSK får slå ifrån sig man kommer dock i någon sporadisk kontring då och då som gör att tiden går. Med 1.40 kvar på tavlan tar AIk ut målvakten för att få till en kvittering, SSK drar också då på sig en utvisning med 1.19 kvar på klockan således spelar AIK 6 mot 4. Ett tvivelaktigt domslut där AIK vill ha en utvisning på en SSK spelare snor Nick Olesen åt sig pucken och slår in den i öppen kasse, målet godkänns och det är 3-1 för SSK.

Vi fick en pratstund med en delad skytteligaledare

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.