HockeyAllsvenskan: SSK vinner jämn match mot BIK Karlskoga

0

Omgång 36 i HockeyAllsvenskan är uppdelad på två dagar, idag fredag spelas 4 matcher och under lördagen de resterande 3. Vi är på plats i Scaniarinken där topplaget BIK Karlskoga är på besök.

Kvällens matcher ser ut som följer

Mora-AIK 5-2 (1-0,2-1,2-1)

Västervik-Björklöven 0-2 (0-0,0-0,0-2)

Karlskrona-Tingsryd 4-3 (0-1,1-1,3-1)

för utförlig statistik klicka här

Södertälje-BIK Karlskoga 4-3 (0-0,2-2,2-1)

målen

1-0 Nick Olesen

1-1 Dennis Fröland

2-1 Ludwig Blomstrand

2-2 Tor Immo

3-2 Måns Lindbäck

3-3 Alexander Anderberg

4-3 Christopher Liljewall

Sammanfattning

En första period som bjöd på flera målchanser men utan något mål SSK hade 2 powerplay där man skapade mycket men utan att få in pucken i mål. Något övertag för SSK både i skott och chanser, i alla fall i slutet av perioden.

I början av perioden dra SSK på sig en utvisning men inte heller BIK:s powerplay ger resultat. Även nästföljande powerplay som är SSK:s förblir resultatlöst. Det är lite hafsigt spel och pass som inte når rätt adress. Det första målet kommer istället strax efter BIK har blivit fulltaligt och det är Nick Olesen som är sist på pucken efter att han fått pucken serverad från Christopher Liljewall bakom mål. Boxplay för SSK när Anton Blomberg blir utvisad för crosschecking. Inga mål under utvisningen men 1-1 kommer precis när SSK blivit fulltaligt, en puck som smiter under armen på Alexander Sahlin. Snabb replik av SSK och Ludwig Blomstrand gör 2-1, hans 21:a mål för säsongen. Den berömda ketchupflaskan, nu duggar målen tätt, 3 mål inom loppet av 1 minut, det är Tor Immo som kvitterar för BIK. SSK har dock en puck studsande i målgården i slutsekunden av perioden.

Full fart på båda lagen från start i den tredje perioden och de vaskas fram chanser direkt. Nästan från ingenstans glider sedan Måns Lindbäck fram på vänsterkanten, trycker sig in framför mål och lägger upp pucken i nättaket vid närmaste stolpen, 3-2 till SSK. En skitutvisning för SSK och det är kvitterat, Alexander Anderberg noteras för målet. Med 4 minuter kvar på klockan tar SSK ledningen i powerplay och det är Christopher Liljewall som står parkerad framför mål och slår in pucken efter en målvaktsretur. Södertälje drar på sig en utvisning när det är drygt 2 minuter kvar och BIK tar samtidigt ut målvakten. En puck på väg mot tom kasse men räddas i sista stund av Karlskogaspelare. BIK trycker på men SSK slår ifrån sig och bärgar 3 poäng.

Vi fick en pratstund med 2 SSK:spelare

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.